SamenChristen

SamenChristen is een datingsite, net als opzoeknaarjou, maar tevens meer dan dat alleen. Het is namelijk ook nog een community, waardoor je er ook terecht kunt als je niet specifiek op zoek bent naar een relatie, maar bijvoorbeeld naar nieuwe vrienden, gespreks- of gebedspartners, of simpelweg een goed gesprek nodig hebt. Bezoek SamenChristen.nl

De website komt heel integer over, en dat uit zich ook in het feit dat elke foto en elk profiel dat geplaatst wordt voor plaatsing gescreend wordt. Op die manier wil men voorkomen dat je ineens geconfronteerd wordt met materiaal dat je helemaal niet wil zien. “Gegarandeerd een Match” is er op deze christelijke site te lezen; dat is nogal een belofte, zeker gezien het feit dat deze datingsite voor christelijke singles nou nog niet heel groot te noemen is.

samenchristenNaar eigen zeggen zijn er meer dan 3000 singles lid, en daarmee is SamenChristen de op 1 na grootste christelijke datingsite. Alleen Funkyfish is groter. Dat valt natuurlijk in het niet bij grote sites als Lexa, waar op een willekeurig moment op de dag vaak al meer dan 50.000 singles online zijn, maar gezien de veel kleinere doelgroep is dat alsnog een nette prestatie; al helemaal als je er rekening mee houdt dat de site pas sinds mei 2014 bestaat.

Het betekent tevens dat je, om het plat uit te drukken, in een kleinere vijver vist, waardoor er meer ruimte is voor persoonlijk contact, en je niet simpelweg één van de velen bent die op een profiel komt.

Noemenswaardig is ook de keuze om enkel échte singles toe te laten op de site. Als je formeel nog niet gescheiden bent, of gescheiden van tafel en bed, dan kun je je niet inschrijven omdat, zo schrijft men, elke relatie het waard is om voor te vechten.

Elke oprechte christen is welkom bij deze christelijke datingsite, het gaat niet om je verleden, en maakt niet uit bij welke kerk je actief bent en of je überhaupt actief bent. Samenchristen is opgericht door Chris Algra, die in 2001 al met online christelijk daten in de weer was. Algra vindt “het belang van een goede datingsite op Bijbelse grondslag groter dan ooit”, omdat veel datingsites te veel gericht zijn op foto’s en snel succes.

banner468x60

Mogelijkheden

De site heeft diverse unieke features. Zo maakt het matchingsysteem onder andere gebruik van enkele grappige en prikkelende vragen om elkaar beter te leren kennen. Een andere feature is dat je andere singles lof kunt geven, een soort complimentjes.

Qua matching werkt het systeem twee kanten op. Het kijkt niet enkel naar jouw voorkeuren, maar ook naar de voorkeuren van de ander. Op basis daarvan wordt een matchpercentage berekend, waarmee je dus direct een inschatting kunt zien of en in hoeverre je bij de ander past.

Als je de site bezoekt zie je al enkele foto’s van leden. Wil je het achterliggende profiel echter bekijken dien je eerst een account aan te maken. Jammer voor ons maar wel zo goed voor de privacy van de daters. Wil je meer weten over deze christelijke relatiesite? Via de homepage kun je een rondleiding op de site doen, waarbij je alle facetten van Samen Christen krijgt voorgeschoteld.

Kosten SamenChristen.nl

Je kunt SamenChristen helemaal gratis en zonder enige verplichting twee weken uitproberen. Daarna kun je kiezen voor een betaald lidmaatschap. Dit full membership is al mogelijk vanaf 5 euro per maand.

Contact met SamenChristen.nl

SamenChristen
Bloemweg 16
3811 MV Amersfoort
info@samenchristen.nl
KvK 51651343.
Website: www.samenchristen.nl

Ervaringen met SamenChristen

Als er lezers zijn die al een tijdje gedate hebben bij samenchristen.nl horen we graag jouw ervaringen met deze christelijke datingsite. Inmiddels hebben we al wat reacties van (oud)leden van deze datingsite ontvangen. SamenChristen is zo vriendelijk geweest to nu toe altijd op de reacties te reageren. Wij hopen dat ook tevreden daters een review willen achterlaten.

VN:F [1.9.22_1171]
Beoordeel dit Artikel svp
Rating: 2.3/5 (7 votes cast)
SamenChristen, 2.3 out of 5 based on 7 ratings

Comments

 1. Voor bovenstaande site moet je de geloofsbelijdenis van Nicea ondertekenen. Abraham werd gerechtvaardigd door geloof, Abraham was 430 voor de Mozaïsche wet werd ingesteld. Ik zal zoiets dus nóóit ondertekenen.

 2. Pas op als je wilt daten via SamenChristen. Je bent overgeleverd aan de grollen van de beheerders. Ik heb het zelf meegemaakt. Voor je het weet word je er uit gegooid onder het mom dat je niet voldoet aan zijn, zogenaamde christelijke kaders. En je kunt je in redelijkheid niet verweren. Wat de beheerders vinden is de werkelijkheid.

  • Beste Jaap (Dutchy), je viel dames lastig met vieze praatjes en ongepaste voorstellen. Dat tolereren we inderdaad niet op SamenChristen. SamenChristen is een schone site gebaseerd op Bijbelse normen en waarden, en we willen dat de dames zich veilig voelen bij ons. Daarom ben je inderdaad niet meer welkom.

  • Pas op als je wilt daten via SamenChristen. Je bent overgeleverd aan de grollen van de beheerders. Ik heb het zelf meegemaakt. Voor je het weet word je er uit gegooid onder het mom dat je niet voldoet aan zijn, zogenaamde christelijke kaders. En je kunt je in redelijkheid niet verweren. Wat de beheerders vinden is de werkelijkheid. Ja dat heb ik ook gemerkt, zonder boe of bah niet meer kunnen inloggen. Werkelijk geen idee, geen grof taal gebruik , geen foute voorstellen, geen fraude ik zou werkelijk niet weten wat ik heb misdaan. Weleens opmerkingen gemaakt over familie kiekjes ,uiteraard vooruit betaald, dus , terwijl in de chat af en toe best redelijk grof en dubbelzinnige opmerkingen worden gemaakt.

   Ondertussen ben ik erachter. Ik heb iemand die dansen leuk vond, of ze ook andere soorten dan leuk vond. Na drie op een volgende berichten stuurde zij; ben hier niet om over dansen te praten en wat wil je oid. Ik stuurde terug ; bitch grtjs. en dan wordt je verwijderd!!

   Redactie: wel grof taalgebruik dus?

   • @kcy: Wat je schrijft is niet waar.

    Je bent tijdens je lidmaatschap twee keer eerder gewaarschuwd vanwege je grove en beledigende taal. Toen is je te kennen gegeven dat grof, beledigend, discriminerend of intimiderend taalgebruik kan leiden tot opheffing van je account.

    Helaas heb je deze waarschuwing in de wind geslagen door een dame op onze site ‘bitch’ te noemen. Zonder enige aanleiding. Ja, je liep een blauwtje bij haar. In tegenstelling tot wat je beweert, heeft ze jou op een uiterst correcte en nette manier te kennen gegeven af te zien van verder contact met jou.

    Op SamenChristen gaan we op een beschaafde en respectvolle manier met elkaar om. Als je je ook na herhaalde waarschuwingen niet aan deze omgaansvormen wenst te houden, als je dames niet respectvol kunt benaderen, dan is er voor jou geen plek op SamenChristen.

    • kees bostelaar says:

     Twee waarschuwingen, door een dame op onze site ‘bitch’ te noemen. Zonder enige aanleiding. Ja, je liep een blauwtje bij haar. We leven in 2017 vieren vakantie op Ibiza, Mallorca of Cherssonissos.

     Dit gaat wel heel ver, bitch is grof taalgebruik. Blauwtje lopen is een invulling die jezelf invult. Ik kies zelf met wie ik waarover spreek. Interessante, ontwikkelde mensen met een hoger eq en brede belangstelling.

     Dit is toch een zeer onsmakelijke, onchristelijke , discriminerende reden.
     De echte reden is mij onduidelijk, gaat om willekeur ik heb een VOG, blanco strafblad,

     Welkom bij SamenChristen, leuk dat je je hebt aangemeld voor een gratis proefabonnement!
     Voordat je andere christelijke singles kunt gaan ontmoeten, willen we je vragen om je inschrijving te bevestigen, door op de knop hieronder te klikken.

     Sorry D.
     We hebben je profiel gescreend en het spijt ons je te moeten meedelen dat we je SamenChristen-account niet kunnen activeren.
     Raadpleeg onze algemene voorwaarden voor de reden(en).

     Met vriendelijke groet,
     Blabla

 3. Hi ja ik ben ook zeer ontevreden over “de redactie” van samen Christen.

  Ik was netjes gewaarschuwd toen ik iemand tot 2x toe ook verwees kijk een op mijn fb (Facebook)

  Dat staat achteraf gezien ook in de spelregels / voorwaarden.

  De eigenaar van de site blokkeerde mij vervolgens en later mocht ik weer terug komen.
  Nou dat was fijn want ik had al hele interessante en persoonlijke gesprekken.

  Geef ik vervolgens mijn echte voor en achternaam wordt ik weer geblokkeerd..
  Ook dat mocht blijkbaar niet en de vrouw waar ik mee sprak wilde mij liever face to face ontmoeten dan dingen delen op de chat/mail.

  Nou dat was blijkbaar voor C. De druppel om me weer te blokkeren.

  Ik heb hem gezegd dat het erg ver gaat dit. Hij kan dus elk gesprek wat je daar schrijft lezen.

  KUN je voorstellen ik had zeer persoonlijke dingen uit mijn verleden gedeeld en meneer leest vrolijk alle verhaaltjes mee, nou in ieder geval zeker die van mij. En dat klopt gewoon van geen kanten.

  Ik zou zeggen let op wat je schrijft, lees de voorwaarden goed door voordat je er aan begint.
  Want deze beheerder waar ik de naam dan maar niet voluit van zal spellen speelt een vies en dictatuur achting spelletje. Hij is de big boss….pfffff

  En dan heb ik ook nog betaald, geld terug….no way. Klaar mee met heel deze site..

 4. Michel says:

  Ik snap al die negatieve reacties niet!ik heb me ingeschreven,vervolgens snel contact met een leuke dame,06 nummers uitgewisseld na een paar dagen en binnenkort spreken we af:)

  Al met al heb ik dus een positieve ervaring op samenchristen!

 5. Heb mij in geschreven.
  Foto geplaatst. Word de foto door samenchristen weer weggehaald.
  waarom? foto zou te klein formaat zijn. Mag toch wel zeker zelf bepalen. Hoe groot ik op de foto sta.
  Foto weer terug gezet. Foto is goed zichtbaar voor elk lid. Ik sta er goed zichtbaar op.
  Bij andere datingssites nooit problemen mee gehad. Samen christen geeft ook daar geen duidelijke uitleg over.
  Ik heb gedurende mijn lidmaatschap elke dag die foto kunnen terug plaatsen…….

  Het lidmaatschap is niet al te duur. Reactie op je mails komen er maar zelden.
  Veel slapende leden. valt op dat leden maar eens in de 14 dagen. De site bezoeken.
  Veel activiteiten worden er niet georganiseerd.

  Bij het rijtje kerkgemeenten. zoals PKN geformeerd enz
  staat de Lutherse kerk er niet tussen. Hoe kan je dan samen christen zijn?

  door vrijwilligers werk te gaan doen.
  Met een christelijke identiteit heb ik veel meer contact met andere
  christelijke singels. Het is nog goedkoper en leuker en direct contact,

 6. Mijn profieltekst: ‘wat mijn geloof betreft, om eerlijk te zijn, daar ben ik zoekende in, ik geloof zeker in God maar niet zozeer in de kerk, tenminste niet in wat we er met elkaar veelal van gemaakt hebben. Natuurlijk zie ik ook de goede dingen, wil ook zeker niet oordelen, maar heb moeite met die hokjes, en heb ook elders gezien dat het anders kan’

  Reactie SamenChristen:
  ‘We hebben je profiel gescreend en het spijt ons je te moeten meedelen dat we je SamenChristen-account niet kunnen activeren. Je hebt aangegeven (nog) geen christen te zijn, en helaas is SamenChristen alleen bedoeld voor christenen. We willen hierbij heel duidelijk aangeven dat we jou absoluut niet afwijzen, maar dat we slechts onze doelgroep proberen af te bakenen. We hopen op je begrip. Volgens je essay wil je graag meer weten over het geloof, en over wie Jezus werkelijk is. Dat vinden we geweldig, omdat we er vast van overtuigd zijn dat alleen Hij werkelijke en blijvende vrede aan de mensheid kan schenken, en dat Hij onvoorwaardelijk van ons houdt. Weet dat je altijd welkom bent in de kerk, en we willen je aanmoedigen een plaatselijke kerk of Alpha-currsus (www.alpha-cursus.nl) op te zoeken, en zo met andere christenen in in contact te komen. Als je hier hulp bij nodig hebt, laat het ons gerust weten, we helpen je graag. Daarnaast hopen we je in de toekomst alsnog te kunnen verwelkomen op SamenChristen.’

  Ik wil er verder niet teveel woorden aan vuil maken, laat het oordelen ook hier aan anderen…

Speak Your Mind

*