ROOTS Dating

Ben je een christelijke single en op zoek naar een relatie? ROOTS Dating is een christelijke datingsite die in april 2018 is opgericht door twee dames die vonden dat er behoefte was aan een betere datingsite voor christelijke singles. De afgelopen jaren is de site flink gegroeid. Dus schrijf je gratis in; meer dan 55.000 christelijke singles gingen je al voor!

christelijke roots dating logo

Het leuke van ROOTS is dat je je presenteert door middel van een soort collage van foto’s en interesses, zodat andere singles gelijk zien wié jij bent Je kunt je gratis inschrijven bij deze site om te zien of deze aan je verwachtingen voldoet.

De abonnementskosten voor een betaald account vallen mee; je bent al lid vanaf 9.95 per maand. Aanmelden en evalueren is dus gratis. Bezoek ROOTS Dating

ROOTS Dating in het kort

Oprichters en oud-huisgenoten Rianne en Jorieke wilden een online ontmoetingsplaats voor (single) christenen creëren, omdat ze merkten dat ze zelf in het dagelijks leven moeite hadden om gelijkgestemde singles te treffen. Het idee voor deze nieuwe christelijke datingsite was geboren.

Bij deze datingsite is visuele presentatie de kern! Naast foto’s van je zelf plaats je afbeeldingen van bijvoorbeeld je favoriete vakantiebestemmingen, hobby’s, lekkere gerechten et cetera. Zo zien potentieel partners in één oogopslag wat voor type jij bent. Het aanmelden en jouw eigen online presentatie bouwen is kosteloos.

De modere site is een leuke aanvulling op andere christelijke datingsites als OpZoekNaarJou.nl en SamenChristen. Deze datingsite staat open voor singles van alle kerkelijke achtergronden, en willen christenen niet in aparte hokjes plaatsen. Wel gaan ze er van uit dat je zelf christen bent, en ook een christelijke partner zoekt.

ROOTS dating website
de website

Jouw profiel bouw je dus voornamelijk op met beeld: dit kunnen foto’s zijn maar ook bijvoorbeeld Youtube-video’s van muziek of films die je leuk vindt.

Uiteraard beantwoordt je bij je datingprofiel ook relevante vragen, zodat andere christelijke singles gelijk een vrij volledig beeld van je krijgen.

Datingsite banner

Inschrijven

Nadat je je gratis hebt aangemeld krijg je, voordat je je profiel gaat vullen, een aantal vragen voorgeleid. Dit zijn geen ellenlange vragenlijsten zoals bijvoorbeeld bij Parship, maar aan een aantal vragen ontkom je gewoon niet. Bijvoorbeeld of je een man of vrouw bent, lengte, woonplaats, opleidingsniveau et cetera. Ook wordt er gevraagd of je kerkelijk actief bent en zo ja, bij welke kerkstroming je bent aangesloten.

Na het beantwoorden van deze vragen (dit heb je binnen 2 minuten gepiept) word je gevraagd alvast 5 foto’s aan je profiel toe te voegen. Dit hoeven dus niet per sé foto’s van jezelf te zijn, al is het natuurlijk wel aan te raden minimaal 1 foto toe te voegen waarop je gezicht zichtbaar is.

Je kunt afbeeldingen uploaden vanaf je eigen computer of laptop, (of telefoon), afbeeldingen van het internet plukken of Youtube video’s toevoegen. Uiteraard kun je deze 5 elementen later weer vervangen/verschuiven of er nog meerdere aan toevoegen.

voorbeeld dating profiel
Dit is een voorbeeld van hoe een profiel op deze datingsite er uit kan zien. Uiteraard vind je ook zaken als leeftijd, lengte, kinderwens ja/nee en dergelijke terug.

Als je redelijk tevreden bent met je profiel kun je de zoekfunctie gebruiken om op zoek te gaan naar andere christelijke daters. Ook stelt deze datingsite matches aan je voor. Via e-mail-notificaties kun je aangeven voor welke zaken je allemaal een melding wil ontvangen.

Aantal Leden

Volgens de site zijn er sinds 2018 al 55.000 singles lid geworden. Wat het actuele aantal actieve profielen is wordt niet vermeld. De profielen kennen een handmatige controle, en slapende profielen (van leden die lang niet online zijn geweest) worden op den duur gedeactiveerd. Zo blijft de database schoon en actueel.

ROOTS is dus opgericht door twee oud-huisgenoten, die het idee hadden voor een site waar je andere christelijke singles ontmoet, maar niet in een kerkelijk hokje wordt gestopt. Zij staan open voor je feedback dus schroom niet verbeterpunten aan te leveren!

Dating App

Deze datingsite had bij het online helaas nog geen app, maar dit is sinds kort wel het geval! Je kunt bij deze site zowel gebruik maken van een Android als iPhone app. Download hem in de App Store of Google Play Store.

Wij geloven dat een foto meer zegt dan 1000 woorden en dat een collage van jouw interesses veel meer over je vertelt dan een lange vragenlijst – ROOTS Dating

Gratis en Betaalde Functies van deze Christelijke Datingsite

Zoals bij veel (christelijke) datingsites het geval is biedt het betaalde lidmaatschap een hoop voordelen ten opzichte van het gratis membership. Dikwijls is het lastig echt goed van een site gebruik te maken met alleen een gratis account. We hebben de gratis en betaalde functies van Roots Dating voor je op een rijtje gezet:

FunctieGratis LidmaatschapBetaald Lidmaatschap
profiel + collage maken
geschikte matches ontvangen
zoekfunctie
likes sturen & ontvangen
berichten lezen
berichten sturen
chatfunctie

Kosten van ROOTS Dating

Inschrijven en een profiel opbouwen is gratis, maar om berichten te kunnen verzenden naar andere leuke christelijke vrijgezellen moet je dus een abonnement afnemen. De prijzen van deze datingsite zijn ons inziens vrij redelijk, zeker vergeleken met veel andere datingsites. De kosten voor een betaald abonnement die eventueel volgen op je gratis aanmelding zijn als volgt:

LooptijdTotale KostenGemiddeld per Maand
1 maand€ 17,00 
3 maanden€ 44,85€ 14,95
6 maanden€ 72,00€ 12,00
1 jaar€ 119,40€ 9,95 

Dit zijn de prijzen op het moment van schrijven, check de actuele prijzen altijd nog even zelf op hun website. Deze kunnen veranderd zijn.

Voordelen en Nadelen

De site is super fris en werkt goed. Een ander voordeel is dat je snel een goede indruk krijgt van iemands persoonlijkheid en liefhebberijen.

Een nadeel, maar dat geldt eigenlijk voor vrijwel elke datingsite, is dat je moet betalen om berichten te kunnen sturen (vervelend) en te kunnen lezen (helemaal vervelend!!). Met het gratis lidmaatschap kun je wel een goede indruk krijgen van de site, haar leden en of het voor jou de moeite waard is een abonnement te nemen.

Soms heeft deze datingsite een actie waarbij je korting krijgt op je abonnement. Of nou ja, korting is misschien niet het goede woord; je abonnementsperiode wordt gratis verdubbeld. Dus als je een abo voor 3 maanden koopt, krijg je er 3 cadeau. Houdt voor kortingscodes en andere korting-acties christelijke-datingsites.nl in de gaten.

banner samenchristen

Contact

ROOTS Dating
Hoofdweg 66
3067 GH Rotterdam
Website: www.rootsdating.nl
E-mail Adres: support@rootsdating.nl
KvK-nummer: 70147698

Klantenservice

Zijn er onduidelijkheden heb je specifieke vragen over deze datingsite? Op de website vind je een zeer uitgebreide sectie met veelgestelde vragen / FAQ. Kom je er dan nog niet uit, kun ej het best even een mailtje sturen naar de klantenservice, via support@rootsdating.nl.

Opzeggen / Account Verwijderen

Log in op je Roots-account en ga naar je account-instellingen. Onder aan de account-instellingen heb je de mogelijkheid om je account te verwijderen. Al reeds met 48 uur zullen al je persoonlijke gegevens uit de database verwijderd zijn. Ook heb je op dezelfde pagina de optie om je aan- of af te melden voor periodieke e-mails met bijvoorbeeld matches.

ROOTS Christelijke Dating op Social Media

Deze datingsite is natuurlijk ook te vinden op de diverse social media. Hun Facebook-pagina vind je op @Facebook.com/ROOTSdating. Ook op Instagram zijn ze te vinden, namelijk hier.

Wil je contact met de klantenservice van ROOTS dating, bijvoorbeeld omdat je een vraag of klacht hebt? Stuur een mailtje naar info@rootsdating.nl. Overigens worden vele vragen beantwoord op de FAQ-sectie op hun website.

Deze datingsite in de Media

Op refoweb.nl vind je een artikel over het succes van deze datingsite. Ook op de website van de EO vind je een artikel over waarom Jorieke en Rianne deze datingsite gestart zijn, en hoe de beginperiode na de introductie is verlopen. Verder leggen ze uit waarin ze zich onderscheiden van andere christelijke datingsites als Christian Match en FunkyFish.

Ervaringen met Roots Dating

Als je op onze website terecht bent gekomen omdat je juist al ervaring hebt met deze relatiesite, dan vinden we het natuurlijk super als je een korte review over deze christelijke datingsite wilt achterlaten!

Wat is er goed en wat kan er beter? Heeft deze site wat jou betreft een duidelijk christelijk karakter, of vallen er zaken ui de toom? Jouw ervaring met deze (of andere christelijke datingsites) is zeer welkom. Klachten horen we natuurlijk ook graag, maar houd het netjes. De reviews van eerdere bezoekers vind je onderaan deze pagina.

Alternatieve Christelijke Datingsites

Denk je na het lezen van deze pagina dat je toch net een andere christelijke datingsite zoekt? Alternatief is Op Zoek Naar Jou (.nl), deze site is al jaren actief en mogelijk de meest bekende christelijke datingsite. Je vindt onze review over deze site op deze pagina.

Een ander artikel dat je eens kunt lezen is ons verhaal over SamenChristen.nl. Liever gebruik maken van een christelijke dating app? Bekijk dan de review over Ohallo, een Nederlandse app speciaal ontwikkeld voor deze doelgroep.

Voor welke datingsite of -app je ook kiest; we wensen je veel succes en wijsheid bij het vinden van een leuke date!

6 gedachten over “ROOTS Dating”

 1. ROOTS is echt een leuke site! Zit goed in elkaar.
  Ik vind het een prettig idee dat alle nieuwe profielen nagekeken worden en dat mijn profiel niet bekeken kan worden door iemand met een half/anoniem profiel.
  Voor ROOTS moet je betalen als je berichten wilt sturen, maar gezien bovenstaande vind ik het het geld wel waard.

  Er is trouwens tegenwoordig wel een app zag ik!

  Beantwoorden
  • Nou idd ,en dat voor zo n dure site, de duurste Christelijke site die ik tot nog toe heb gevonden, 102 euro voor een jaar wowww.. Betaal nu 29.50 voor een heel jaar op FF

   Beantwoorden

Plaats een reactie