Farmdate

Farmdate is een datingsite die zich richt op agrariërs. Geen ‘echte; christelijke datingsite dus, maar een aanzienlijk deel van de leden zal wel het christelijke geloof aanhangen, of hier positief tegenover staan.

famrdate logo

Hierom leek het ons een goed idee leek Farmdate.nl hier wel te vermelden. Aspirant Farm Dater worden is gratis. Lees onderstaande review, of bezoek gelijk hun site Farm-date.com.

Zoek je toch eigenlijk een 100% christelijke datingsite, denk dan eens aan Opzoeknaarjou.nl of SamenChristen. Bij zowel Farmdate als deze twee datingsites schrijf je je gratis in.

Eerste indruk van Farmdate

Als je de website bezoekt zie je gelijk dat er veel te doen is. Het straalt een community-gevoel uit waar je meer kunt dan alleen daten. Zo is er een prikbord, een sectie met gedichten en een chatbox. Ook zie jet wie er jarig zijn. Wij richten ons echter vooral op de dating-functie die Farmdate heeft.

Farmdate website

Wat opvalt is dat je op de voorpagina foto’s zien van leden. Of dat met elk lid gebeurt of dt dit leden zijn die graag in de spotlight staan is me niet bekend. Om de profielen te kunnen zien heb je een account nodig. Dit geldt ook voor de zoekfunctie.

Je hoeft bij deze site geen lange vragenlijsten in te vullen om tot partneraanbevelingen en matchings-percentages te komen. Je maakt gewoon een leuk profiel en gaat zoeken naar singles die je aanspreken. Als je interesse wilt tonen kun je iemand een berichtje sturen (als je betaald hebt) of een ‘klompje’ sturen; een soort digitale knipoog.

Je kunt zien of leden Fulltimer (betalend lid) of Aspirant (gratis lid) zijn aan het gele bloemetje achter zijn of haar naam.

Doelgroep van Farmdate.nl

Farm Date is opgericht om agrarisch denkende mensen bij elkaar te brengen. De oprichters wilden hen een eigen plaats op het internet te geven, waar ze anoniem op zoek kunnen gaan naar dates, een levenspartner of nieuwe sociale ‘agrarische’ contacten. Farmdate werd in 2001 opgericht, lang voordat het succesvolle agrarische datingprogramma “Boer zoekt vrouw” op TV was te zien.

Je hoeft dus niet per se single te zijn om lid te worden. Elk nieuw profiel op Farm Date wordt gecontroleerd, en zo nodig per direct verwijderd. Dit om fakers/scammers zo min mogelijk kans te geven.

Aantal Leden

Veel datingsites doen nogal schimmig over hun ledenaantallen, maar deze site doet dat totaal niet. Het aantal leden en nog wat andere leuke data staat pontificaal op de homepage vermeld.

Op moment van schrijven zijn er een kleine 5.000 farmdaters actief. Er zijn meer mannen dan vrouwen lid: 58% om 42%.

Farmdate is uniek en de eerste Nederlandse Datingsite speciaal gericht op een specifieke doelgroep. Behalve daten is Farm Date ook een website waar men onderling van gedachten kan wisselen over allerlei zaken via de chat of fora, maar ook gedichten, fotoalbums, koeienkunst en liefdesverdriet verdienen een plek.

Gratis Abonnement

Met aan gratis lidmaatschap, dat ze ‘Aspirant’ noemen, kun je al best veel (zie onder), maar eigen berichten versturen is er niet bij. Om fatsoenlijk te kunnen daten is dit wel noodzakelijk dus eigenlijk ontkom je er niet aan op den duur toch te gaan betalen. Inschrijven kost echter niets. Bezoek Farm-date.com.

Gratis Account vs. Betaald Abonnement

Als je besluit te gaan betalen voor deze datingsite, en dit is echt niet duur, heb je aanzienlijk meer mogelijkheden. In onderstaande tabel vind je de verschillen tussen het gratis en betaald abonnement:

FunctieGratis LidmaatschapBetaald Lidmaatschap
Profiel aanmaken
Gratis app downloaden & gebruiken
Klompen versturen✅ 1 klomp per 24 uur✅ onbeperkt
Klompen beantwoorden
Mail lezen
Mail versturen✅  1x standaard antwoord✅ onbeperkt
Chatten
Forum lezen
Forum posten
Profiel blokkeren
Profiel onzichtbaar maken
Favorieten maken
Extra foto’s toevoegen
Extra foto’s verbergen
Uitgebreid zoeken
Geen reclame op site
Mail bevestiging in je reguliere mailbox
Mail bevestiging kunnen uitzetten
Facebook profiel koppelen
Gedichten posten
Posten op het prikbord
Posten op liefdesverdriet

Kosten Abonnement Farmdate

Als je full member wilt worden dan zijn de prijzen behoorlijk schappelijk te noemen. We hebben de prijzen van Farmdate in onderstaande tabel gezet:

LooptijdTotale KostenGemiddeld per Maand
3 maanden€ 18,00€ 6,00
6 maanden€ 23,00€ 3,83
1 jaar€ 36,00€ 3,00

Je betaalde abonnement wordt niet stilzwijgend verlengd. Als je Fulltime membership voorbij is word je profiel automatisch omgezet naar een Aspirant account. Het is dan aan jou wat je verder doet. Je kunt weer Fulltimer worden, een tijdje Aspirant blijven of je profiel helemaal verwijderen.

Dating App

Voor Android-gebruikers heeft Farmdate sinds een paar jaar ook een eigen app. iPhone-gebruikers zijn aangewezen op de mobiele versie van de website, of gewoon de desktop site. Je kunt de applicatie downloaden in de Google Play Store.

samenchristen banner

Contactinformatie Farmdate

Farmdate
De Drieslag 30
8251 JZ Dronten
Website: www.farm-date.com
E-mail Adres: info@farmdate.nl
Telefoonnummer: 0321 – 336 260 (kantooruren)
KVK-nummer: 39070408

Klantenservice

Heb je een vraag over de website en kom je er niet uit? Je vindt het antwoord misschien in de uitgebreide Veelgestelde Vragen-sectie. Mocht dit niet afdoende zijn kun je contact opnemen via het contactformulier. Doorgaans krijg je binnen 24 uur antwoord op je vraag. Verder zijn ze telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 0321 – 336 260.

Opzeggen / Account Verwijderen

Je kunt je profiel tijdelijk onzichtbaar maken, of geheel verwijderen. Om je profiel tijdelijk te verbergen, bijvoorbeeld omdat je met iemand aan het daten bent, doe je het volgende:

Log in op Farmdate, ga naar ‘Mijn Gegevens‘, en druk op de knop Profiel verbergen (in het rijtje aan de rechterkant). Je profiel is nu verborgen totdat je het weer zichtbaar maakt.

Als je je account definitief wilt verwijderen ga je als volgt te werk: Zorg dat je ingelogd bent en ga naar ‘Mijn Gegevens‘. Hier kun je je Farmdate profiel verwijderen. Je profiel verdwijnt dan volledig van de site, inclusief alle mailtjes die je hebt verstuurd en alle persoonlijke gegevens uit de database.

Als je een jaar niet hebt ingelogd op je Farm Date profiel, wordt je profiel verwijderd mits dit geen Fulltimer / Betalend lidmaatschap betreft.

Roots banner

Ervaringen met Farmdate

Ben jij lid of lid geweest van deze agrarische datingsite? Dan is het misschien een leuk idee als je jouw ervaringen met de overige lezers van chirstelijke-datingsites.nl deelt. Je kunt een korte review achterlaten onderaan deze pagina.

Alternatieve Datingsites

Eigenlijk zijn er geen andere serieuze ‘boeren datingsites’ in Nederland. Alternatieven zijn gewone grote algemene datingsites als Lexa. Of lees onze reviews over christelijke datingsites Crosspoint, community FunkyFish, ROOTS Dating of ChristianMatch.