Hoger Opgeleiden

Bent u hoger opgeleid en gelovig? Er zijn datingsites die zich uitsluiten richten op christelijke singles, én er zijn site die zich louter richten op hoger opgeleide singles. Beide doelgroepen zijn dermate specifiek dat er helaas geen datingservice bestaat die deze twee eigenschappen combineert. Er bestaat in Nederland dus geen gespecialiseerde site voor hoger opgeleide christenen.

Als u toch online gaat daten en het is van het grootste belang dat uw toekomstige partner een HBO of universitaire opleiding genoten heeft raden we u aan eens goed te kijken naar de datingsites Parship, Match4me.nl en e-Matching.

U vindt een hoger opgeleide partner zeer belangrijk?

Deze sites richten zich alleen op hoger opgeleiden; u bent dus verzekerd van contact met singles die een hogere opleiding hebben voltooid. Uiteraard zijn er binnen deze doelgroep veel mensen met een atheïstische of agnostische levensbeschouwing. Dit euvel wordt echter verholpen door de uitgebreide zoekfuncties die deze twee diensten hebben. U kunt als u dit wilt alleen profielen van singles die bij religie bijvoorbeeld “christelijk geloof” in hebben gevuld. Zo filtert u niet-gelovigen er eenvoudig uit, en blijven de hoog opgeleide gelovige singles over.

Match4me

Een zeer uitgebreide site met tal van mogelijkheden en leuke functies als de videowall, Things2share en blogmogelijkheden. Maar het draait uiteraard gewoon om daten. Als u de uitgebreide zoekfunctie gebruikt kunt u op religieuze achtergrond een selectie maken van beschikbare singles. De levensbeschouwingen waar u op kunt filteren zijn Atheïstisch, Boeddhisme, Gereformeerd, Hervormd, Hindoeïstisch, Islamitisch, Jodendom, Katholiek en Protestants. Ook kunt u zoeken naar singles die een eigen interpretatie aan hun geloof geven en zich niet in een van de eerdergenoemde hokjes wil laten indelen. We hebben de zoekfunctie geprobeerd en er blijken zeer veel gelovigen lid te zijn van deze datesite. Het aanmelden bij Match4me is volledig gratis. Neem een kijkje bij Match4me.

E-Matching, ook voor christelijke hoger opgeleiden

Ook bij deze website krijgt u na een gratis inschrijving ook de beschikking over een uitgebreide zoekfunctie. Naast de standaard zoekcriteria als leeftijd, regio en kinderwens kunt u hier ook zoeken op geloofsovertuiging. U kunt hierbij selecteren op de volgende geloofsovertuigingen: Katholiek, Protestant, Joods, Islamitisch, Hindoe. Tevens kunt u “geen”, “anders” en “niet relevant” aanvinken, en u kunt uiteraard meerdere opties tegelijk selecteren. De website is lid van het Thuiswinkel Waarborg. Bezoek de website e-matching.nl .Durft u het aan?

Zoeken naar christelijke single mannen en vrouwen

Om te bekijken of er wel genoeg profielen zijn van christelijke singles hebben we de proef op de som genomen en enkele zoekopdrachten uitgevoerd, waarbij we zochten naar mannen en vrouwen die als religie “Katholiek” of “Protestants” hebben ingevuld. Na het verwerken van de zoekopdrachten bleken er honderden Katholieken en Protestanten lid te zijn van de site. Bij elk profiel kunt u gelijk zien welke religieuze overtuiging iemand aanhangt, behalve bij hen die er voor gekozen hebben deze geheim te houden of als “niet relevant” aanmerken. Inschrijven bij e-Matching kost u, net als bij parship.nl niets, en u kunt naderhand beslissen of u een volledig lidmaatschap wilt afsluiten.

We hopen dat u als gelovige hoger opgeleide iets aan dit artikel hebt gehad. Mochten er in de toekomst nu wél datingsites online komen die zich puur op hoger opgeleide gelovigen richten houden we u daarvan uiteraard op de hoogte. Uw reacties kunt u hier onder achterlaten.

VN:F [1.9.22_1171]
Beoordeel dit Artikel svp
Rating: 4.6/5 (8 votes cast)
Hoger Opgeleiden, 4.6 out of 5 based on 8 ratings

Comments

 1. jeroen bergers says:

  hoi !

  ik
  zoek een jonge gelovige vrouw waarmee het goed klikt voor vriendschap en misschien later relatie.

  Ik ben 45 en alleenstaand.Woon in Zwijndrecht.Hou van gezelligheid.Hobby:fotografie,hardlopen.Ik ga naar katholieke en evangelische kerk.

  Interesse?Reageer…

 2. Dag Jeroen

  Indien je nog op zoek bent, tweejaarlijks organiseren wij een jongerenbijeenkomst voor katholieken: http://www.echteliefdewacht.be.

  Groetjes,

  Liesbeth

 3. Ik heb hele nare ervaringen met op jou naar jou waarin mannen alleen maar sex willen. Nooit mee inlaten, je kunt nergens je klacht kwijt want ze hebben geen email.

 4. Anoniem says:

  Goedendag,ik wil dit wel gaan proberen.

Speak Your Mind

*