Hoger Opgeleiden

Ben je hoger opgeleid en gelovig? Er zijn datingsites die zich uitsluiten richten op christelijke singles, én er zijn site die zich louter richten op hoger opgeleide singles.

Beide doelgroepen zijn dermate specifiek dat er helaas geen datingservice bestaat die deze twee eigenschappen combineert. Er bestaat in Nederland dus geen gespecialiseerde site voor hoger opgeleide christenen.

Als je toch online gaat daten en het is van het grootste belang dat je toekomstige partner een HBO of universitaire opleiding genoten (of denkniveau) heeft raden we je aan eens goed te kijken naar de datingsites Parship, Match4me.nl en e-Matching.

e-matching banner

Je vindt een hoger opgeleide partner zeer belangrijk?

Deze sites richten zich alleen op hoger opgeleiden; je bent dus verzekerd van contact met singles die een hogere opleiding hebben voltooid.

Uiteraard zijn er binnen deze doelgroep veel mensen met een atheïstische of agnostische levensbeschouwing. Dit euvel wordt echter verholpen door de uitgebreide zoekfuncties die deze twee diensten hebben. Je kunt als je dit wilt alleen profielen van singles die bij religie bijvoorbeeld “christelijk geloof” in hebben gevuld. Zo filter je niet-gelovigen er eenvoudig uit, en blijven de hoog opgeleide gelovige singles over.

Match4me

Match4me is een zeer uitgebreide site met tal van mogelijkheden en leuke functies als de videowall, Things2share en blog-mogelijkheden. Maar het draait uiteraard gewoon om daten.

Als je de uitgebreide zoekfunctie gebruikt kun je op religieuze achtergrond een selectie maken van beschikbare singles. De levensbeschouwingen waar je op kunt filteren zijn Atheïstisch, Boeddhisme, Gereformeerd, Hervormd, Hindoeïstisch, Islamitisch, Jodendom, Katholiek en Protestants.

Ook kun je zoeken naar singles die een eigen interpretatie aan hun geloof geven en zich niet in een van de eerdergenoemde hokjes wil laten indelen. We hebben de zoekfunctie geprobeerd en er blijken aardig veel gelovigen lid te zijn van deze datingsite. Het aanmelden bij Match4me is gratis. Neem een kijkje bij Match4me.

E-Matching, ook voor christelijke hoger opgeleiden

Ook bij deze website krijg je na een gratis inschrijving ook de beschikking over een uitgebreide zoekfunctie. Naast de standaard zoekcriteria als leeftijd, regio en kinderwens kun je hier ook zoeken op geloofsovertuiging.

Je kunt hierbij selecteren op de volgende geloofsovertuigingen: Katholiek, Protestant, Joods, Islamitisch, Hindoe. Tevens kun je “geen”, “anders” en “niet relevant” aanvinken, en je kunt uiteraard meerdere opties tegelijk selecteren. De website is lid van het Thuiswinkel Waarborg. Bezoek de website e-matching.nl. ‘Durft u het aan?’

Parship: Dure datingsite met persoonlijkheidstest & partneraanbevelingen

Parship werkt net even anders dan de twee eerder genoemde sites. Je vult hier om te beginnen een uitgebreide test in, waarbij ook levensbeschouwelijke vraagstukken aan bod komen. Op basis van deze test doet Parship ‘partneraanbevelingen’. Je gaat dus niet zelf op zoek naar profielen die je aanspreken.

Parship is nogal aan de prijs en persoonlijk zoek ik liever zelf naar singles die me leuk lijken. Maar dit is voor iedereen anders natuurlijk. De site heeft niet enorm veel leden vermoed ik dus of er veel christelijke hoger opgeleiden te vinden zijn is maar de vraag.

Zoeken naar christelijke single mannen en vrouwen

Om te bekijken of er wel genoeg profielen zijn van christelijke singles hebben we de proef op de som genomen en enkele zoekopdrachten uitgevoerd, waarbij we zochten naar mannen en vrouwen die als religie “Katholiek” of “Protestants” hebben ingevuld.

Na het verwerken van de zoekopdrachten bleken er honderden Katholieken en Protestanten lid te zijn van de site. Bij elk profiel kun je gelijk zien welke religieuze overtuiging iemand aanhangt, behalve bij hen die er voor gekozen hebben deze geheim te houden of als “niet relevant” aanmerken.

Christelijke hoger opgeleiden bij e-Matching

Tip voor christelijke hoger opgeleiden: e-Matching

Als ik toch 1 van deze 3 sites met aanraden zou ik voor e-matching gaan. Ik denk dat hier van deze drie de meeste christelijke hoger opgeleiden lid zijn.

Inschrijven bij e-Matching kost u niets, en je kunt naderhand beslissen of je een volledig lidmaatschap wilt afsluiten.

Zijn sites die zich niet louter op HBO/WO singles richten ook een optie voor je, lees dan onze reviews over ROOTS Dating en SamenChristen eens. De site Datingsite-Hogeropgeleiden.nl is ook een goed startpunt om reviews te vinden.

We hopen dat je als gelovige hoger opgeleide iets aan dit artikel hebt gehad. Mochten er in de toekomst nu wél datingsites online komen die zich puur op hoger opgeleide gelovigen richten houden we je daarvan uiteraard op de hoogte. Je reacties kunt u hier onder achterlaten.

4 gedachten over “Hoger Opgeleiden”

 1. Ik heb hele nare ervaringen met op jou naar jou waarin mannen alleen maar sex willen. Nooit mee inlaten, je kunt nergens je klacht kwijt want ze hebben geen email.

  Beantwoorden
 2. hoi !

  ik
  zoek een jonge gelovige vrouw waarmee het goed klikt voor vriendschap en misschien later relatie.

  Ik ben 45 en alleenstaand.Woon in Zwijndrecht.Hou van gezelligheid.Hobby:fotografie,hardlopen.Ik ga naar katholieke en evangelische kerk.

  Interesse?Reageer…

  Beantwoorden

Plaats een reactie