Welk liedje hoort bij jouw gebroken hart?

Even iets heel anders dan (christelijke) dating; eerder het tegenovergestelde: liefdesverdriet (of luduvudu) We maken het allemaal wel eens mee. De grote liefde verlaat ons en laat ons achter met een hart dat helemaal in duigen ligt. Het voelt allemaal aan alsof het nooit meer te lijmen valt.

Welk soort muziek hoort bij dit gebroken hart-syndroom? Dat vraag Manuëla Kemp zich af. Gaan we mee huilen met ‘Someone Like You’ van Adele of komen de tranen los bij het horen van Anouk met ‘Lost’?

Top 100 Liefdesverdriet Liedjes

Universal Music, De Telegraaf en Sky Radio zijn bezig met het samenstellen van een lijst met de honderd beste hartverscheurende nummers. En u kunt daarbij een handje toesteken door op prive.nl jouw gebroken hart-liedje op de lijst te zetten, liefst in het gezelschap van het bijhorende verhaal.

Manuëla schrijft vanaf nu regelmatig een blogpost over deze top honderd en houdt de lijst up-to-date. Op Valentijn wordt er een CD op de markt gebracht met veertig gebroken hart-liedjes. Tot nu toe hebben we weinig christelijke nummers in de lijst gezien; misschien kun jij daar verandering in brengen?

Het is namelijk ook mogelijk zelf een titel voor de lijst te kandideren. Je eigen favoriete christelijke muziek om je in verdrietige tijden te steunen kun je onderaan dit artikel achter laten.

love music

Muziek maakt een groot deel uit van ons leven, of het nu om christelijke muziek gaat of niet. Het kan goede en slechte herinneringen oproepen. Bij verliefde koppeltjes horen liefdesliedjes, bij ex-koppeltjes horen tranenliedjes.

Je kan door muziek gevoelens van schuld en woede verwerken. De manier waarop je relatie stuk liep, bepaalt ook het type liedje dat je verkiest: een ‘hate you’-song of een ‘miss you’-song. Voor elk gevoel kun je op zoek gaan naar een passend liedje. De Top 100 bestaat niet meer, maar op deze site vind je een Top 10 met tranentrekkende nummers voor een gebroken hart.

Eigen liefdesleven en muziek

Manuëla neemt ook even haar eigen liefdesleven door. “Ik was tot over mijn oren verliefd op een jonge in de middelbare school. Ik was er zeker van dat we voor altijd samen zouden blijven en dat onze liefde nooit zou stuklopen. Ik hield zelfs een journaal bij over ons. Ik was vijftien dus het moet 1977 geweest zijn. Hij maakte het uit omdat hij verliefd werd op een ander meisje. En op dat moment voelde het aan alsof de wereld in elkaar stortte. Het ging zeker nooit meer goed komen met me. Franse muziek was mijn ding toen omwille van het drama dat er in doorklonk. Maar ‘I’m not in love’ van 10cc was toen mijn ultieme gebroken hart-lied. Het heeft toch wel even geduurd voor ik eroverheen was en ik mijn verdriet verwerkt had. Wat een herinnering!

We zijn erg benieuwd naar de liedjes die bij jouw liefdesverdriet horen! Je kunt ze hier onder achterlaten. En ben je op zoek naar een nieuwe liefde? Probeer dan een van de christelijke datingsites. We hebben over de betere een uitgebreide review geschreven. Want wat helpt het beste tegen liefdesverdriet? Juist, een nieuwe relatie!

5 gedachten over “Welk liedje hoort bij jouw gebroken hart?”

 1. Fix You — Jenny & Tyler, The Gray Havens. Maar ook Vrij — Matthijn Buwalda omdat ik ook behoorlijk boos en gekwetst was. People Who Love You — Julian Roy omdat ik besefte dat goede vrienden en familie er altijd voor je zijn om op terug te vallen en die je door dik en dun steunen!

  Beantwoorden
 2. Tijdens mijn verdriet had ik heel veel aan:

  MercyMe – The Hurt & The Healer
  Casting Crowns – Just Be Held
  Kathryn Scott – Hungry (Falling on my Knees)

  Beantwoorden
 3. Kees Kraayenoord en LZ7 ( Engeland ) op 3e editie van het Vecht Gospel Festival 2013!

  Het Vecht Gospel Festival is een spetterend muziek festijn welke plaats zal gaan vinden op zaterdag 30 maart 2013 in de Trefkoele te Dalfsen. Voor deze 3e editie zijn inmiddels topartiesten gecontracteerd, zoals Janine Beens, Kees Kraayenoord en LZ7 ( Engeland ).

  Het Vecht Gospel Festival is een uniek festival in Nederland die koren en bands een professioneel podium bieden. Overdag zullen 22 gospelkoren & -bands optreden. Naast deze optredens is er een uitgebreid dagprogramma, met een informatiemarkt, kinderplein, workshops ( o.a. zangtechniek en songwriting ), Bijbelstudies en een grote sing-in. Het festival zal s ‘avonds worden afgesloten met een spetterend concert van nationale en internationale artiesten. Voor meer informatie http://www.vechtgospelfestival.nl

  Het thema bij deze 3e editie is ‘Be Free’.

  Graag bieden wij u de mogelijkheid aan om ook tijdens de 3e editie uw bedrijf of instelling te presenteren en/of producten te verkopen. Kosten voor een standplaats zijn maar € 50,00 incl. marktkraam. Dit bedrag is inclusief 2 gratis toegangskaarten ( dus ook voor het avondconcert!! ) en exclusief 21% btw. De opbrengst van deze standplaats komt ten goede aan een christelijk doel in Roemenie.

  Daarnaast biedt het festival u nog de mogelijkheid om aan te sluiten bij de ‘ Club van 100’, een betaalbaar netwerkevent met vele voordelen. Zie http://www.vechtgospelfestival.nl/clubvan100 voor meer informatie

  Mocht u interesse hebben in een standplaats of andere promotie mogelijkheden, dan kunt u zich aanmelden door het bijgevoegde inschrijfformulier te sturen aan info@mastermind4you.nl . Voor meer informatie zie http://www.vechtgospelfestival.nl

  Met vriendelijke groet,

  Jan Schoonhoven

  Mastermind4you

  Beantwoorden

Plaats een reactie