Crosspoint

Update: Crosspoint is helaas gestopt. Alternatieven zijn Opzoeknaarjou.nl christelijke dating en SamenChristen. Onderstaande als archiefmateriaal.

Crosspoint.net is een christelijke contactsite die al vele jaren actief is, en onlangs haar site heeft gemoderniseerd. Desalniettemin behoren ze tot de kleinere christelijke datingsites van Nederland. Inschrijven is er gewoon gratis, dus je kunt risicoloos bekijken of het wat voor je is. Bezoek Crosspoint.net

Crosspoint.net Logo

Als je twijfelt, lees dan vooral onderstaande review. Hier gaan we bijvoorbeeld in op de eerste indruk van de site, de opties, de ledenaantallen en natuurlijk de kosten. Helemaal onderaan de pagina kun je reviews van (ex)-leden van deze site lezen. Die zijn minstens zo belangrijk als wat wij te melden hebben. Hopelijk heb je er wat aan!

Eerste Indruk van Crosspoint


Sinds Crosspoint haar website heeft vernieuwd ziet deze er mooi clean en modern uit. Hoe vaak ze van design zijn veranderd weet ik niet. Wel weet ik dat deze christelijke datingsite al erg lang actief is; ongeveer net zo lang als FunkyFish. Een soort christelijke-dating-pioniers dus! Dat je als eerste datingsite jaren later niet per se de grootste hoeft te zijn is wel gebleken.

crosspoint website
de vernieuwde website van Crosspoint


Crosspoint maakt duidelijk dat ze er niet alleen zijn voor naar liefde snakkende singles; ook gelovigen die het leuk vinden nieuwe contacten op te doen zijn welkom.

Op de voorpagina kun je gelijk de zoekfunctie gebruiken, ook zonder abonnement. Je krijgt dan random 10 profiel te zien die aan je zoekopdracht voldoen. Foto’s bekijken is er dan nog niet bij.

Ook is er een pagina met reacties, waarop je enkele huwelijken vindt tussen personen die elkaar via Crosspoint.net hebben gevonden. Erg leuk, want dat betekent dus dat de site werkt! Een artikel op refoweb.nl steunt die gedachte. Daar is een medewerker aan het woord die onder andere de grote activiteit op de website benadrukt.

Er is een gezellige chat en een actief forum op cross point, waarop vaak uitjes voor en door leden worden georganiseerd. Zo is het niet enkel een site waar je op zoek kunt naar een levenspartner, maar is het ook voor het opdoen van nieuwe vrienden een goede gelegenheid. In deze tijd van ontkerkelijking kan het vinden van goede vrienden die je levensvisie delen namelijk ook erg lastig zijn, en dan is het mooi als je via een dergelijk platform je connecties kunt uitbreiden.

Doelgroep van Crosspoint.net

Crosspoint is als datingsite in de eerste plaats bedoeld voor singles. Maar Crosspoint is ook zeker toegankelijk voor christenen die al een relatie hebben, en nieuwe christelijke contacten willen opdoen. Daarom zul je ook regelmatig getrouwde leden treffen. En ook singles hoeven niet per se een relatie te zoeken; ook zij kunnen gewoon op zoek zijn naar nieuwe vrienden.

Verder zijn alle kerkelijke achtergronden welkom; of je nu evangelisch of reformatorisch bent.

Crosspoint.net is de eerste christelijke datingsite van Nederland die het aangedurfd heeft om een ontmoetingssite te zijn.

Aantal Leden

Helaas doet deze site geen uitspraken over de ledenaantallen, zoals wel meer datingsites die cijfers niet openbare aan hun bezoekers. Wel lezen we dat er al ruim 4.8 miljoen (!) bezoekers op de site zijn geweest. Dit zegt echter precies niets over het actuele leden-aantal.

Nadelen

Als groot nadeel wordt genoemd dat de screening erg streng is. Om lid te worden moet je een profiel invullen, en als je daar invult dat je niet meer naar de kerk gaat (bijvoorbeeld omdat je op onregelmatige tijden werkt) word je niet toegelaten. Dat is op zich te begrijpen gezien het christelijke karakter van de website, maar sluit helaas alle deuren voor de personen die twijfelend en zoekend zijn, en misschien wat christelijke contacten op willen doen om het gesprek aan te gaan.

In ieder geval werkt de site blijkens de Reacties-pagina en volgens de medewerkers, maar helaas is de website over aantallen totaal niet transparant, waardoor het slecht is in te schatten hoeveel leden er zijn en wat je slagingskansen zijn. Maar goed, je kunt het altijd een kans geven natuurlijk. Crosspoint staat trouwens open voor (christelijke) sponosopties.

samen christen banner

Gratis Abonnement

Het gratis proefabonnement duurt 10 dagen. Als je besluit geen betalend lid te worden word je vanzelf uitgeschreven. Je lidmaatschap wordt dus alleen verlengd als je zelf hierom vraagt. Je schrijft je binnen 5 minuten in, dus geen ellenlange vragenlijsten.

Gratis Account vs. Betaald Abonnement

Zonder te betalen kun je geen berichten sturen. We hebben navraag gedaan bij deze site over wat precies wel en niet kan met een gratis abonnement. We zijn in afwachting van een reactie.

Kosten Abonnement Crosspoint

Hoeveel je na je gratis proefabonnement gaat betalen kun je zien als je ingelogd bent. Dit is nogal eens afhankelijk van aanbiedingen en dergelijke. In het verleden kostte het lidmaatschap 11,95 euro per maand, maar mogelijk is dit bedrag de afgelopen jaren verlaagd of verhoogd.

We raadpleegden de ‘vraagbaak’, best een uitgebreide sectie met veelgestelde vragen, maar de abonnementsprijzen worden daar niet gemeld. Jammer want het niet expliciet vermelden van abonnementskosten is meestal geen goed teken.

Dating App

Deze datingsite is te klein om een eigen app te ontwikkelen, dus die is er niet.. Wil je graag daten via een app, lees dan onze review over datingsite ROOTS; zij hebben wel een christelijke dating app.

Contactinformatie Crosspoint

Crosspoint.net
Luchtenburg 50
3328 AM Dordrecht
E-Mail Adres: team@crosspoint.net
Website: www.crosspoint.net
Telefoonnummer: onbekend
KVK-nummer: 17194873

Klantenservice

Er is een uitgebreide vraagbaak waar je de antwoorden op de meeste vragen wel kunt vinden. Zo niet kun je ze mailen op team@crosspoint.net. Helaas heeft de klantenservice geen telefoonnummer. ‘Een professionele redactie, zowel algemeen als technisch, staat voor je klaar’, zo lezen we wel op de website.

Opzeggen / Account Verwijderen

Als je geen betalend lid bent wordt je account na de 10 proefdagen vanzelf verwijder; je hoeft hier verder niets voor te doen. Ben je betalend lid en wil je je uitschrijven, bijvoorbeeld omdat je een leuke date hebt gevonden? Dat kan niet automatisch; je dient ze dan je verzoek tot uitschrijving te mailen.

Succesverhalen

Net als Opzoeknaarjou en SamenChristen heeft ook Crosspoint.net een plaatsje ingericht voor succesverhalen. Ook hier weer een enkele bruidsfoto en wat recensies van oud-leden die elkaar via deze christelijke datingsite gevonden hebben. Je leest ze hier.

Ervaringen met Crosspoint

Zijn er al christelijke singles onder onze lezers die ervaringen hebben met Crosspoint? We zien je review over deze site voor christelijk daten graag tegemoet. Jouw ervaring helpt andere bezoekers met het kiezen voor de juiste datingsite, of behoedt hen voor rampen 😉

opzoeknaarjou banner

Alternatieve Christelijke Datingsites

Toch niet helemaal overtuigd geraakt van Crosspoint? Verschillende christelijke datingsites vergelijken is altijd een goed idee. Lees bijvoorbeeld ook onze reviews over Opzoeknaarjou.nl, ChristelijkDaten.nl en Roots Dating, een relatief nieuwe datingsite die erg visueel is ingesteld. Je presenteert jezelf als het ware door van je profiel een collage te maken met je hobby’s en dingen die bij jou passen. Of kies voor de christelijke dating app Ohallo.

7 gedachten over “Crosspoint”

 1. Op Crosspoint zijn nauwelijks leden actief. Dat kun je zien aan het aantal leden dat online is. Veel minder dan bij de andere christelijke datingsites.

  In het overzicht van alle leden laat Crosspoint ook leden zien die ooit in het verleden lid zijn geweest. Heel eigenaardig, want wat moet je met die informatie?

  In het verleden (10 jaar geleden) hanteerde Crosspoint de lay-out die nu door Christianmatch wordt gebruikt. Ik vraag me af wat daarvan de reden is. Tegenwoordig hanteert Crosspoint een lay-out die heel erg gedateerd is, er wordt kennelijk niet meer in geïnvesteerd.

  Beantwoorden
 2. Een paar maanden geleden kort een abonnement gehad. Ik merkte weinig actie op deze site. Forum chat en activiteiten van enkele jaren geleden. De site vond ik niet overzichtelijk

  Beantwoorden
 3. Jullie hebben mooie site, zo kun je ook zien wat voor kerkgenootschap.

  Ik sta op dit voor proeftijd ingeschreven, wat zijn voor mij de kosten per maand als ik bij jullie lid blijf?

  Groeten Alien Jager

  Beantwoorden

Plaats een reactie