Crosspoint

Crosspoint.net; nog een Christelijke datingsite, net als opzoeknaarjou. Wat direct opvalt is de gedateerde huisstijl, maar uiteraard is dat niet het enige wat telt.

Spijtig is dat er niet te zien is hoeveel singles er actief zijn, waardoor je geen idee hebt hoe groot de datingsite is. Het enige getal dat je op de website kunt vinden is dat van het aantal bezoekers. Op moment van schrijven is dat ruim 3,5 miljoen. Een jaar geleden stond de teller op minder dan 3,2 miljoen, wat betekent dat ze zo’n 800 bezoekers per dag ontvangen. Niet gigantisch veel voor een datingsite, maar helaas geeft ook dat geen enkele indicatie van hoeveel singles er actief zijn. Wel weten we dat deze christelijke datingsite al erg lang actief is; ongeveer net zo lang als Funkyfish.

Wel is er een pagina met reacties, waarop je enkele huwelijken vindt tussen personen die elkaar via Crosspoint.net hebben gevonden. Erg leuk, want dat betekent dus dat de site werkt!
Een artikel op refoweb.nl steunt die gedachte. Daar is een medewerker aan het woord die onder andere de grote activiteit op de website benadrukt.

Er is een gezellige chat en een actief forum op cross point, waarop vaak uitjes voor en door leden worden georganiseerd. Zo is het niet enkel een site waar je op zoek kunt naar een levenspartner, maar is het ook voor het opdoen van nieuwe vrienden een goede gelegenheid. In deze tijd van ontkerkelijking kan het vinden van goede vrienden die je levensvisie delen namelijk ook erg lastig zijn, en dan is het mooi als je via een dergelijk platform je connecties kunt uitbreiden.

Als groot nadeel wordt genoemd dat de screening erg streng is. Om lid te worden moet je een profiel invullen, en als je daar invult dat je niet meer naar de kerk gaat (bijvoorbeeld omdat je op onregelmatige tijden werkt) word je niet toegelaten. Dat is op zich te begrijpen gezien het christelijke karakter van de website, maar sluit helaas alle deuren voor de personen die twijfelend en zoekend zijn, en misschien wat christelijke contacten op willen doen om het gesprek aan te gaan.

opzoeknaarjou250In ieder geval werkt de site blijkens de Reacties-pagina en volgens de medewerkers, maar helaas is de website over aantallen totaal niet transparant, waardoor het slecht is in te schatten hoeveel leden er zijn en wat je slagingskansen zijn. Maar goed, je kunt het altijd een kans geven natuurlijk. Crosspoint staat trouwen open voor (christelijke) sponosopties.

Kosten Abonnement Crosspoint

Hoeveel je na je gratis proefabonnement gaat betalen kun je zien als je ingelogd bent. Dit is nogal eens afhankelijk van aanbiedingen en dergelijke. In het verleden kostte het lidmaatschap 11,95 euro per maand, maar mogelijk is dit bedrag de afgelopen jaren verlaagd of verhoogd.

Contactinformatie Crosspoint

e-mailadres: team@crosspoint.net
Verder zijn er geen contactmogelijkheden te vinden op deze datingsite.

Ervaringen met Crosspoint

Zijn er al christelijke singles onder onze lezers die ervaringen hebben met Crosspoint? We zien je review over deze site voor christelijk daten graag tegemoet.

VN:F [1.9.22_1171]
Beoordeel dit Artikel svp
Rating: 3.3/5 (9 votes cast)
Crosspoint, 3.3 out of 5 based on 9 ratings

Comments

 1. Alien Jager says:

  Jullie hebben mooie site, zo kun je ook zien wat voor kerkgenootschap.

  Ik sta op dit voor proeftijd ingeschreven, wat zijn voor mij de kosten per maand als ik bij jullie lid blijf?

  Groeten Alien Jager

 2. yvonne priem says:

  Heb net een voor proeftyd ingeschreven wat zijn de kosten daarna als ik eventueel verder wil en hoe lang is deze proeftyd?

 3. Een paar maanden geleden kort een abonnement gehad. Ik merkte weinig actie op deze site. Forum chat en activiteiten van enkele jaren geleden. De site vond ik niet overzichtelijk

Speak Your Mind

*