Be2.nl Christelijk

Be2 heeft zicht een tijdje als deels christelijke datingsite gepresenteerd, maar inmiddels is dit wat achterhaald. Daarnaast is de site erg prijzig.

be2 logo

Betere en goedkopere alternatieven zijn ROOTS en Opzoeknaarjou. Dit zijn beide wel echt christelijke datingsites waar ik persoonlijk veel sneller voor zou kiezen.

Als je toch Be2.nl een kans wilt geven, bezoek de site dan via www.be2.nl.

Over Be2.nl

Be2 is een datingsite met een zeer uitgebreide persoonlijkheidstest. Dat is een beetje hun unique selling point waar ze hun hoge abonnementskosten mee verantwoorden. Net als met de partnervoorstellen.

Het merendeel van de leden is 30 jaar of ouder, wat betekent dat het publiek hier zeer serieus bezig is met het vinden van een partner. Op veel andere christelijke dating sites is de gemiddelde leeftijd aanzienlijk jonger.

De website meldt dat vier op de tien leden die een full membership aangaan een vaste relatie via hen vindt. Sowieso beloven ze je als je een abonnement afsluit met minimaal 10 potentiële dates in contact te brengen

We hopen dat je wat hebt aan deze review en tot een goede keuze komt. In onze ogen zijn er veel betere (en 100%) christelijke datingsites. Aanmelden is bij Be2 en alle overige genoemde datingsites gratis.

be2 christelijke landingspagina
Zoals je ziet heeft Be2 wel een christelijke ‘landingspagina’ geschreven. De site heeft echter geen volledig Christelijk karakter

Daten met single christenen

Be2 is niet alleen voor gelovige vrijgezellen, maar zij maakten (?) wel een wezenlijk deel uit van het ledenbestand. Veel van de deelnemers zijn ook hoger opgeleid. Er zijn iets meer vrouwen dan mannen ingeschreven bij deze site, die in verschillende landen actief is. Als je liever een volledig christelijke dating dienst hebt dan zijn Opzoeknaarjou.nl of FunkyFish betere opties.

samenchristen banner

De gratis aanmelding

Voor een inschrijving heb je een werkend e-mailadres nodig. Naast de standaard vragen over je opleiding, uiterlijk, beroep en etniciteit wordt er ook gevraagd naar je geloof. De invulmogelijkheden zijn beperkt tot de volgende stromingen: Christen (rooms-katholiek of protestants), joods, hindoe, boeddhist, moslim of atheïst.

Ook kun je “anders” invullen als je je religie op een andere manier beleeft, of deze niet valt onder bovenstaande opties. Als je liever geen antwoord geeft op deze vraag is dat ook mogelijk. Verder doe je de persoonlijkheidstest, waar je hier onder meer over te weten kunt komen.

Vervolgens kun je via de zoekfunctie op zoek gaan naar mogelijk geschikte partners. Hier kun je naast criteria als leeftijd, regio en opleiding ook de gewenste geloofsovertuiging van je ideale partner opgeven.

Het systeem filtert dan automatisch profielen van mannen of vrouwen met een andere overtuiging uit de zoekresultaten. Je kunt dus zelf op zoek gaan, maar Be2 geeft ook partneraanbevelingen op basis van je informatie en test; deze kun je desgewenst ook weer verfijnen op bijvoorbeeld leeftijd of lengte.

De persoonlijke test voor gericht matchen

De persoonlijkheidstest, die elk nieuw lid invult, zorgt er voor dat je zo goed mogelijk gematcht wordt met andere leden. Het invullen van de test duurt ongeveer een kwartier á twintig minuten. In de test komt een aantal type vragen voor.

Hieruit wordt duidelijk of je bijvoorbeeld progressief of traditioneel bent ingesteld, of je ratio of emotie laat overheersen, en hoe je verder in het leven staat. Aan de hand van deze gegevens probeert het systeem singles te zoeken die nauw aansluiten bij je voorkeuren en karakter. Zo kun je in contact komen met mannen of vrouwen die goed bij je zouden kunnen passen. Dit scheelt je een hoop tijd ten opzichte van datingsites waarbij je lukraak op zoek moet naar potentiële partners. Echter zijn er niet gek veel mensen lid van Be2, en kost het betaalde lidmaatschap bakken met geld vergeleken met andere datingsites.

Daarin onderscheiden we ons vaak van andere christelijke datingsites. Een liefdestest is in feite een professionele persoonlijkheidstest die ontwerpen is met een einddoel: een christian match

Bijzonderheden en mogelijkheden van Be2 Christelijke Dating

 • Maakt gebruik van een geavanceerde persoonlijkheidstest.
 • Zoeken op religieuze stroming, maar absoluut geen puur christelijke dating site.
 • Je krijgt partnervoorstellen op basis van uw profiel en test.
 • Snelle functionerende website.
 • Interessant dating
 • nieuws leest u op het weblog.
 • Een relatiecoach kan helpen als je moeite hebt met online dating (voor full members).
 • Zowel katholieken als protestanten zijn welkom, net als iedereen eigenlijk. Zeker als je betaalt 😉

Waar het bij christian dating of christelijke dating natuurlijk allemaal om draait, is de uiteindelijke match. Velen gingen u in het verleden voor en ontdekten vroeger of later dat de christian match niet in eigen kring te vinden was. 

Kosten

Als je na de kosteloze inschrijving full member wilt worden gaan daar behoorlijke kosten mee gemoeid. Je kunt echter altijd vrijblijvend lid worden en enige tijd aanzien of deze dienst voor je geschikt is. De kosten van Be2 zijn als volgt:

LooptijdTotale KostenGemiddeld per Maand
3 maanden€ 149,70€ 49,90
6 maanden€ 179,40€ 29,90
1 jaar€ 298,90€ 24,90

Je kan met creditcard betalen, maar mogelijk via incasso of internetbankieren (iDEAL). Het abonnement wordt automatisch verlengd; je dient twee weken voor het einde van je abonnement op te zeggen (fax/e-mail). Al met al bijzonder duur en die automatische verlening is ook niet best.

Be2 App

Er is een dating app voor Android-gebruikers. Voor iPhone heeft Be2.nl (nog) geen eigen app ontwikkeld. Download de app in de Google Play Store.

Ervaringen met Christelijke Dating via Be2

Als je al van deze dienst gebruik hebt gemaakt zijn we erg benieuwd naar je ervaring. Ook punten van kritiek of klachten kun je in het onderstaande reactieveld kwijt. Is het het vele geld waard of totaal niet?

Als je een volledig lidmaatschap had afgesloten zijn we uiteraard benieuwd of je één van de tien gelukkigen bent die een vaste partner heeft gevonden. En ben je inderdaad in gesprek geraakt met tien andere leden?

Jouw reacties zijn erg waardevol voor onze site, en je helpt er andere christelijke lezers mee de verschillende datingsites te vergelijken. Mochten er binnenkort nieuwe sites op het gebied van christelijke dating online komen dan zullen we die wellicht ook van een review voorzien.

8 gedachten over “Be2.nl Christelijk”

 1. ik wou me registeren en krijg een onzinnige vragenlijst waar je een beperkt standaart antwoorden op kunt geven.
  flauwekul ik ben niet van de standaard antwoorden
  als het nou open antwoorden waren…
  dus deze site is ook niks voor mij!!!!

  Beantwoorden
 2. Terrrring Abonnementsprijs voor 1 maand: € 39.95…. zelfs al heb je een job dan nóg is het veel teveel gevraagd. Dit noem ik gewoon uitbuiterij en dan met een zogenaamd christelijk sausje. Bull.. dit is het werk van satan!!

  Nou begrijp ik des temeer waarom de apostel Paulus zegt dat je beter alleen kan blijven!!

  Beantwoorden
  • Beste Hans,
   Ik denk dat je gelijk hebt, het is best een fors bedrag.
   Je kunt ook de vraag stellen : waar zijn de kosten uit ontstaan etc.
   Met jouw reactie blokkeer je verdere reactie.
   Ik ga ervan uit dat je dat niet bedoelt.
   Wellicht een tip wanneer je op zoek bent naar een gezellig contact doe het niet op deze manier.
   Dan is het beter “alleen” te blijven.
   vriendelijke groet,
   Jacobus

   Beantwoorden
 3. Bedankt voor de informatie. Het ziet er overzichtelijk en duidelijk uit. Ik probeer het e-mail adres van de be2 klantenservice te vinden, omdat ik me wil afmelden sinds ik een partner daar heb gevonden. Kunnen jullie mij daarbij helpen? Alvast bedankt.

  Beantwoorden
 4. Het is wel aangenaam dat je hier bij be2 via zoekfilters gerichter op zoek kunt gaan naar andere leden die dan dezelfde denkwijze of levensstijl hebben als jij. Anders zit je daar dan door alle profielen heen te surfen. Voorlopig nog geen succesvolle contacten, maar heb wel hoge verwachtingen.

  Beantwoorden
 5. We hebben 2 maanden intensief met elkaar gemaild voor we elkaar zagen. Misschien lang… maar we kenden elkaar toch al een beetje. Toen we elkaar dan echt zagen was er meteen een vonk. Zeker van mijn huidige partner’s kant. De tweede date was het meteen bingo. Ondertussen zijn we 6 maand samen… een heerlijke tijd! Ik beveel be2 zeker aan!

  Beantwoorden

Plaats een reactie