SamenChristen

SamenChristen is een christelijke datingsite die singles ‘vanuit een Bijbelse visie’ bij elkaar brengt.

Daarnaast is het ook nog een christelijke community. Je kunt er dus ook terecht als je niet specifiek op zoek bent naar een relatie, maar bijvoorbeeld naar nieuwe vrienden, gespreks- of gebedspartners, of simpelweg een goed gesprek nodig hebt.

logo samenchristen

Wel is deze datingsite specifiek alleen bedoeld voor christelijke, Nederlands sprekende Singles.

Inschrijven en rondkijken bij SamenChristen is gratis, en nieuwe leden kunnen SamenChristen 14 dagen geheel gratis en vrijblijvend uitproberen! Dus ook de betaalde functies. Hopelijk helpt onderstaande review je bij het maken van een keuze. Bezoek SamenChristen.nl

De eerste indruk van SamenChristen

De website komt modern en integer over, en dat uit zich ook in het feit dat elke foto en elk profiel dat geplaatst wordt voor plaatsing gescreend wordt. Op die manier wil men voorkomen dat je ineens geconfronteerd wordt met materiaal dat je helemaal niet wil zien.

‘Gegarandeerd een Match’ is er op deze christelijke site te lezen; dat is nogal een belofte, zeker gezien het feit dat deze datingsite voor christelijke singles nou nog niet heel groot te noemen is.

samen christen website

Aantal Leden

Naar eigen zeggen zijn er meer dan 3000 singles lid, en daarmee is SamenChristen de op 1 na grootste christelijke datingsite. Opzoeknaarjou heeft naar eigen zeggen ruim 4.000 actieve leden. Welke de grootste is hangt er een beetje om. SamenChristen verwelkomt nadrukkelijk ook christelijke singles uit België en Suriname.

Al ruim 50.000 leden je voor op deze christelijke datingsite; dit is echter inclusief in-actieve profielen. Als je na de 14-daagse gratis proefperiode besluit niet te verlengen, dan wordt je profiel automatisch verborgen, en kunnen anderen geen contact meer met je opnemen. Ze hebben dus niet zoals veel andere sites een permanent gratis lidmaatschap.

Ook jij kunt dan niet meer mailen en zoeken naar andere singles. Ze hebben dus geen gratis lidmaatschap “waar je niets aan hebt”. En de singles die je op SamenChristen ziet staan, zijn dus uitsluitend actieve leden die ook allemaal in staat om je antwoord te geven als je contact met je opneemt.

Deze getallen vallen overigens natuurlijk in het niet bij grote sites als Lexa, waar op een willekeurig moment op de dag vaak al meer dan 50.000 singles online zijn. Of een datingsite als e-Matching, voor hoger opgeleiden. Echter gezien de veel kleinere doelgroep is dit alsnog een nette prestatie; al helemaal als je er rekening mee houdt dat Samen Christen pas sinds mei 2014 bestaat.

Het betekent tevens dat je, om het plat uit te drukken, in een kleinere vijver vist, waardoor er meer ruimte is voor persoonlijk contact, en je niet simpelweg één van de velen bent die op een profiel komt.

Voor échte singles van verschillende kerkgenootschappen

Noemenswaardig is ook de keuze om enkel échte singles toe te laten op de site. Als je formeel nog niet gescheiden bent, of gescheiden van tafel en bed, dan kun je je niet inschrijven omdat, zo schrijft men, elke relatie het waard is om voor te vechten.

Elke oprechte christen is welkom bij deze christelijke datingsite, het gaat niet om je verleden, en maakt niet uit bij welke kerk je actief bent en of je überhaupt actief bent. Samenchristen is opgericht door Chris Algra, die in 2001 al met online christelijk daten in de weer was. Algra vindt “het belang van een goede datingsite op Bijbelse grondslag groter dan ooit”, omdat veel datingsites te veel gericht zijn op foto’s en snel succes.

samenchristen banner

Mogelijkheden

De site heeft diverse unieke features. Zo maakt het matchingsysteem onder andere gebruik van enkele grappige en prikkelende vragen om elkaar beter te leren kennen. De website vermeldt: ‘Ons unieke algoritme vindt de singles die het best bij u passen’. Een andere feature is dat je andere singles lof kunt geven, een soort complimentjes.

Qua matching werkt het systeem twee kanten op. Het kijkt niet enkel naar jouw voorkeuren, maar ook naar de voorkeuren van de ander. Op basis daarvan wordt een matchpercentage berekend, waarmee je dus direct een inschatting kunt zien of en in hoeverre je bij de ander past.

Als je de site bezoekt zie je al enkele foto’s van leden. Wil je het achterliggende profiel echter bekijken dien je eerst een account aan te maken. Jammer voor ons maar wel zo goed voor de privacy van de daters. Wil je meer weten over deze christelijke relatiesite? Via de homepage kun je een rondleiding op de site doen, waarbij je alle facetten van Samen Christen krijgt voorgeschoteld.

We geloven in betekenisvolle relaties, en vertrouwen dat God jouw contacten op SamenChristen zegent. We zijn niet aan een kerk verbonden. Wie je ook bent, wat je verhaal ook is, als je single en christen bent, ben je bij ons van harte welkom.

Proeflidmaatschap vs. Betaald Abonnement van SamenChristen

Zoals bij de meeste datingsites het geval is biedt het betaalde lidmaatschap een hoop voordelen ten opzichte van het proeflidmaatschap. Bij Samen Christen heb je echter vrij veel opties met alleen je gratis account. En nieuwe leden mogen sowieso 14 dagen alle betaalde opties gebruiken om zo een goed beeld van de site te krijgen.

We hebben de verschillende tussen het proeflidmaatschap en betaalde abonnement voor je in een tabel gezet:

FunctieProeflidmaatschapBetaald Lidmaatschap
Profiel opstellen & foto’s plaatsen
Gematcht worden
Matchvragen beantwoorden
Knipogen versturen
Deelnemen aan chatbox en forum
Zoeken naar andere profielen
Foto’s van andere profielen bekijkenMax 3 per profiel
Privacy-instellingen & blokkeer-opties
Berichten sturenMax 10 per dag
Lof gevenMax 2 per dag
Zien wie je profiel bezocht heeft
Berichten verwijderen
Gepersonaliseerde nieuwsfeed
Foto’s in privémode insturen

Kosten SamenChristen.nl

Je kunt SamenChristen helemaal gratis en zonder enige verplichting twee weken uitproberen. Daarna kun je kiezen voor een betaald lidmaatschap. Dit full membership is al mogelijk vanaf 5 euro per maand en daarmee is dit een plezierig geprijsde datingsite. Dit zijn de kosten per abonnementsvorm:

LooptijdTotale KostenGemiddeld per Maand
1 maand€ 10€ 10
3 maanden€ 20€ 6.67
1 jaar€ 60€ 5

Dating App

SamenChristen heeft een dating app, zij het alleen beschikbaar voor Android-gebruikers. Een iPhone app is er op dit moment dus niet. Je kunt de app downloaden in de Google Play Store.

Contact met SamenChristen.nl

SamenChristen
Orkest 24
5344 CW Oss 
info@samenchristen.nl
KVK-nummer: 51651343
Website: www.samenchristen.nl

Klantenservice

De website heeft een uitgebreide F.A.Q, maar mocht jouw vraag of niet vermeld staan tussen de Veelgestelde Vragen, dan kun je contact opnemen met de klantenservice. Dit kan niet telefonisch, maar via een formulier op de website. Het ervaren team van SamenChristen werkt dag en nacht om SamenChristen schoon en veilig te houden.

Opzeggen / Account Verwijderen

Heb je een actief (proef)lidmaatschap en je wilt je account vroegtijdig opzeggen, dan hoef je alleen maar in te loggen, in het uitklapmenu rechtsboven te kiezen voor ‘Account-instellingen’. Op deze pagina vind je de knop ‘Zeg mijn account op’.

Je kunt er ook gewoon voor kiezen om je lidmaatschap te laten verlopen; je profiel en foto’s verdwijnen dan automatisch van SamenChristen, en anderen kunnen geen contact meer met je opnemen. Heb je een verlopen lidmaatschap en wil je liever geen nieuwsbrieven meer ontvangen? Onderaan in de nieuwsbrieven van SamenChristen tref je een uitschrijflink aan.

Succesverhalen

Zoals wel meer datingsites doen heeft SamenChristen een sectie met Succesverhalen op de website staan. Dti zijn best uitgebreide verhaaltjes met soms zelfs trouwfoto’s en alles. Stellen worden met naam en toenaam genoemd maar hebben daar ongetwijfeld toestemming voor gegeven.

opzoeknaarjou banner

Ervaringen met SamenChristen

Als er lezers zijn die al een tijdje gedate hebben bij samenchristen.nl horen we graag je ervaringen met deze christelijke datingsite. Inmiddels hebben we al wat reacties van (oud)leden van deze datingsite ontvangen.

SamenChristen houdt de comments goed in de gaten en is zo vriendelijk geweest toe nu toe altijd op de reacties te reageren. Wij hopen dat ook tevreden daters een review willen achterlaten.

Alternatieve Christelijke Datingsites

Niet overtuigd geraakt van deze site? Meerdere christelijke datingsites vergelijken is altijd een goed idee. Lees ook onze reviews over Opzoeknaarjou.nl en Roots Dating, een relatief nieuwe site. Zijn ook algemene niet-christelijke sites een optie voor je? Lees dan deze pagina. Veel succes gewenst in de wondere datingwereld!

69 gedachten over “SamenChristen”

 1. kijk in principe ben ik al 14 jaar christen en ken ik de kerkelijke principes om te wachten voor het huwelijk. in mijn kerk doen we zelfs geen eens handje vasthouden totdat je getrouwd bent.
  maar dit is wel weer echt het extreme van hoe je dit aanpakt; mensen van 40 jaar oud vertellen dat ze niet te snel hun telefoonnummer moeten uitwisselen……. kom op man we zijn geen kinderen van 12 meer!! maar zo wordt je wel behandeld op deze website. dat vind ik gewoon ongepast. en het zijn ook niet “jullie” vrouwen. daar moet je ook wel even een paar stappen terug in doen met zulke gang van zaken.

  Beantwoorden
  • Reactie SamenChristen: Onze veiligheidsregels hebben niets te maken met kerkelijke regels over handjes vasthouden. Maar alles met veiligheid. Helaas zijn er genoeg verhalen bekend over bijvoorbeeld oplichting, stalking, bedreiging of erger, ook via christelijke datingsites. Zelfs de meest volwassen persoon kan hier slachtoffer van worden. Wij nemen dat serieus. Daarom hebben wij, op basis van bijna 25 jaar ervaring, veiligheidsregels opgesteld. Ik hoop dat je bereid bent om één week te investeren in iemand; om haar beter te leren kennen, voordat je afspreekt of contactgegevens uitwisselt. Als dat niet zo is, dan denk ik sowieso dat er andere dating-apps zijn die beter bij je passen.

   Beantwoorden
 2. inderdaad zoals de rest zegt; de beheerders van deze website lezen je berichten die je naar de vrouwen stuurt…. onder het mom van veiligheid….. echt onbeschoft. is gewoon schending van privacy man. niks christelijk aan.

  Beantwoorden
  • Reactie SamenChristen: Nee, dat gebeurt alleen in situaties wanneer daar duidelijk aanleiding voor is, om je een veilig en schoon platform te bieden. We zijn daar transparant over in ons privacybeleid, en houden ons aan de AVG. We zijn ook verre van de enige die dat doen. Elke professionele datingsite en online marktplaats gebruikt tools om misbruik en oplichting te voorkomen, en heeft een redactie die reageert op klachten over bijvoorbeeld seksuele intimidatie, verbaal geweld en stalking.

   Beantwoorden
 3. SamenChristen is een gezellige datingsite, maar als je gewoon even kort de klik wil aanvoelen en dan telefoonnummers uit wil wisselen voor verder contact dan is dit niet echt de plek voor jou. Het gevoel dat er iemand anders, al dan niet middels een algoritme, mee zit te kijken en bepaalt of je al verder mag gaan voelt heel naar aan.

  Bij afmelden moet je er geloof ik ook akkoord mee gaan de komende 2 jaar niet terug te komen.

  Wat ze voor elkaar krijgen is vast en zeker dat de oplichters zoveel mogelijk buiten de deur blijven maar voor de persoon die snelheid van contact graag zelf bepaalt zijn andere sites betere alternatieven.

  Beantwoorden
  • Het klopt dat SamenChristen niet is bedoeld voor “snelle contacten”. Als dat je doel is, is inderdaad een app als Tinder een beter alternatief. Wij kiezen vanuit onze christelijke visie voor het bouwen aan betekenisvolle en serieuze relaties met wederzijds respect.

   Bij het afmelden kun je zeker wel binnen twee jaar terugkomen. Dat kan echter alleen met je bestaande account; je kunt geen nieuw account aanmaken.

   Beantwoorden
   • Ah, dank voor die verheldering m.b.t. de 2 jaar (zo kwam het overigens niet over bij het afmelden :).

    Met betrekking tot het andere: de gedachte dat “gewoon even kort de klik willen aanvoelen en dan telefoonnummers uitwisselen voor verder contact”, hetzelfde is als snelle Tinderachtige contacten willen, is echt precíes wat ik bedoel dat er mis is. Ik was ook gewoon op zoek naar een christelijk huwelijk als eindstation en heb me gewoon netjes gedragen. Maar goed, ik heb niet het idee dat de maker zich deze kritiek echt aantrekt. Dat is oké, maar houdt mij wel een beetje weg van de site. Ik zou het echt waarderen als daar naar een tussenweg gezocht wordt waarmee je je iig meer als volwassene behandelt voelt. Het is namelijk een gezellige site.

    Daar zit ook een beetje het probleem. Je voelt je een beetje in een fuik; je komt in een gezellige plek terecht, maar voelt vervolgens beperkingen die je nergens anders in het volwassen leven nog hebt. Duurt je zoektocht wat langer, dan ervaar je ook vaker de last van die beperking. Dat dat voor een goedwillende volwassene onnatuurlijk, tegen het zere been en bovenal onnodig voelt, is iets waar de eigenaar niets mee doet. Zijn recht I guess, maar wel jammer. Misschien doet het overall meer goed dan kwaad.

    Bedankt voor de reactie trouwens @SamenChristen.

    Beantwoorden
 4. Ik heb daar even rond gekeken. had een profiel aangemaakt vond 12 profielen tussen de 25 en 50 jaar in 50km omtrek. na dat mijn proef abbo verlopen was had ik nergens toegang meer toe. Ook niet mijn eigen profiel, fotos of mogelijkheid mijn profiel te verwijderen.

  Ik heb een week moeten mailen om mijn gegevens te laten verwijderen, want emails van matches gaan wel gewoon door. Zeikerige reacties, slappe excuses. Ik heb ze bij AP aangemeld . en bij KVK een melding gedaan van misstanden.

  Rare zaken

  Beantwoorden
  • Beste James,

   Wat je zegt is in het geheel niet waar. Je hebt altijd binnen enkele uren reactie van ons ontvangen per e-mail. Elke nieuwsbrief van SamenChristen bevat een uitschrijflink. Zoals we je al uitlegden is je profiel van de site verwijderd zodra je je abonnement opzegt of dat je abonnement verloopt. We hebben een helder en transparant privacy- en dataretentiebeleid, dat je terug kunt vinden op onze website, en dat volledig conform de AVG is. Tot slot hebben we jouw verwijderverzoek ruim binnen de wettelijke termijn afgehandeld.

   Beantwoorden
 5. Ik heb nu globaal alle reacties en tegen reacties gelezen, Ik denk dat iedereen hier, zeer goed gescreend wordt op normen en waarden. De antwoorden zijn op een normaal, goed van rubliek kunnen dienend niveau.

  Ik ben een doorgewinterde dater, totdat ik laatst dacht, ik moet verder kijken dan mijn neus lang is. Eerst funky Fish, nu stapje hoger, en zie daar, de hulptroepen dienen, zich vanzelf aan. En…. hulp kan ik zeker gebruiken, Ben teveel vreemde vogels virtueel tegengekomen.
  Mvg Annemarie

  Beantwoorden
  • Dank ,voor je reactie, ik sinds kort lid, ervaar ook deze site als integer,
   te veel willen te snel, maar door deze weg te gaan via deze side ,kom je tot verdieping , voor jezelf voor de ander, juist die ander. geduld, een mooie formule

   Beantwoorden
 6. Vermijd Samenchristen – ze lezen je berichten !!
  Na heel wat ervaring te hebben gehad met tal van leden en ex leden van samen christen kan ik deze zogezegd “christelijke datingsite” ten stelligste afraden.

  Ten eerste omdat ze de zeer systematische wijze de persoonlijke inbox van haar leden leest en het nodig vindt deze te controleren. Bewijzen hiervan genoeg dankzij de vele contacten met diverse leden die hierover klaagden.

  Ten tweede omdat de staf van samenchristen op haar forum zeer regelmatig allerhande christelijke topics censureert en in een bepaalde richting wil duwen.

  Beantwoorden
  • Beste David (Teun), je SamenChristen-account is opgeheven omdat je o.a. (niet voor het eerst) seksueel ongepaste gesprekken probeert te voeren met onze dames. We zijn een christelijke site/app — onze dames vinden zulke praatjes vervelend en zijn niet op zoek naar een spannende chat of een one night stand.

   Over het lezen van de inbox hebben we eerder op deze pagina al uitgelegd dat het niet systematisch is. Maar dat het uit veiligheidsoverwegingen soms wel nodig is. Jij bent daar het levende bewijs van, eerlijk gezegd 😉

   Beantwoorden
   • Beste SameFakechristen? support,
    Ik ben helemaal niet Teun, en ten tweede heb ik nooit ongepaste sexuele gesprekken prob eren voeren.
    De leugen die jullie hier posten bewijst nogmaals dat jullie alles behalve christen zijn, ik dacht dat het verboden is om als christen valse getuigenissen af te leggen ??

    Jullie lezen wel degelijk ALLE privé-berichten van jullie leden, dit druist in tegen de wet op privacy.
    Jullie leggen niet enkel valse verklaringen af, maar bestelen ook jullie leden, daar jullie het teveel betaalde lidgeld van leden niet willen terugbetalen.

    Beantwoorden
 7. Mensen, mensen toch, is dat nu christelijke taal? Christen zijn betekent: Lijken op Christus of in ieder geval, trachten Hem te volgen in alle lek en gebrek. Maar de liefde wil alleen wederliefde, geen scheldpartijen, schold Christus terug toen Hij bespot en gehoond werd? NEEN, Sloeg Hij terug toen hij geslagen werd, zelfs tot bloedens toe? Neen. Is er onderling op de wereld al niet genoeg haat en nijd? Zouden wij ons dan niet veel meer onderscheiden hierin?.

  Ik ben ook niet zo netjes behandeld op Samen Christen, Maar dat lag niet aan de redactie, hoewel ik het wel ietwat ver vind gaan als er onbewust wordt meegelezen met de privé mails door de redactie, dan lijkt het me meer gepast om de persoon die van ondeugdelijke voorstellen en/of taal wordt verdacht, dat die persoon van tevoren eerst een mailtje van San Christen krijgt waarin gevraagd wordt naar jouw mening en of het klopt wat de tegenpartij over jou zegt? Er is toch hoor en wederhoor? Mocht de tegenpartij zich niet bewust zijn van hetgeen hij/zij verdacht wordt, geef hem/haar dan de optie om ermee te stoppen of te bekennen en te beloven het niet meer te doen met de kennisgeving dat Partij en tegenpartij (Het lijkt wel een relatie storing (zeg ik het zo goed?) In plaats van het eventueel opbouwen of ontwikkelen van een leuke? relatie. (Als het al begint met het beschuldigen van elkaar) dan zou ik niet eens verder willen met die relatie als ik al verdacht wordt van onkuise voorstellen of iets dergelijks.

  Tja dat is mijn mening, Chris? Misschien een optie om eerst even een waarschuwing te geven als je van plan bent om de komende mailwisseling even te volgen om te kunnen zien wie nu wie uitdaagt om iets “verbodens” te zeggen, geven of af te spreken? Dan kan die betreffende persoon zich nog eens bezinnen over wat de werkelijke oorzaak kan zijn waardoor deze “mee-lezerij.” nodig is gebleken?

  Waarom zo lelijk doen tegen elkaar? En dat op een christelijke datingsite, waar ik het tot nu toe heel erg naar mijn zin heb gehad, En nu wéér heb. Ware het dat ik momenteel de site niet kan bereiken!

  Hou vol redactie, de beste stuurlui staan aan wal…. (-:

  Beantwoorden
  • Goh, ik wacht nog op de goedkeuring qua tekst. Bijzonder te lezen, dat daarna, ook nog af en toe tekst gelezen wordt. Ik kan dat denk ik wel waarderen, Ik toets ook alles aan normale normen en waarden. Beetje extra hulp kan nooit kwaad. In ieder geval, zal ik er aan denken, om niet over de schreef te gaan, met mijn no nonsens taalgebruik.

   Beantwoorden
 8. Kunnen jullie ChristelijkDaten.nl aan het rijtje toevoegen?? rare site , geen toezicht/controle, , account kan je niet verwijderen en de redaktie reageert niet op je mails ,ik wil er weg

  Beantwoorden
 9. Op de vraag: Wat is je kerkelijke richting? is er keus uit 25 kerken en uit “Ik kijk over kermuren heen”, Jammer dat de lijst onvolledig is en het onmogelijk is om zelf een kerknaam in te vullen.

  Beantwoorden
  • Reactie SamenChristen: Er zijn zoveel kerkgenootschappen, helaas moeten we een selectie maken, anders wordt de lijst te lang. En omdat we kerkelijke richting ook gebruiken in ons match-algoritme, kunnen we er helaas geen open vraag van maken. Maar je kunt natuurlijk altijd je kerk toelichten in de open vraag met de titel “Ik geloof”.

   Beantwoorden
 10. Hierboven merkt SamenChristen in een reactie op: (…) Onze singles (dames voorop) merken dat en voelen zich beschermd”.
  In de praktijk komt het op deze site veel voor dat een lid een ander lid bij voorbaat blokkeert. Dit is geen generieke blokkade, maar een bepaald persoon wordt geblokkeerd. “Bij voorbaat” blokkeren betekent dat een lid een ander lid blokkeert terwijl hij/zij (meestal een zij) de persoon niet kent en geen enkele correspondentie met de persoon heeft gevoerd (dus ook geen negatieve ervaringen met die persoon heeft). De blokkade kun je zien aan het profiel van de persoon die jouw profiel heeft bezocht (en je vervolgens heeft geblokkeerd). Je ziet dan een “half” profiel zonder verdere bijzonderheden en dan weet je hoe laat het is.
  Dit komt niet goed over. Blokkeren is goed als je een negatieve ervaring met een ander lid hebt gehad, maar het is natuurlijk helemaal niet christelijk om iemand bij voorbaat persoonlijk te blokkeren. Het komt vaak voor op SamenChristen en het is een ervaring die je op andere – in ieder geval de christelijke – datingsites nauwelijks hebt. Wanneer je bij de beheerders van SamenChristen aandacht vraagt voor dit verwerpelijke gedrag, gebeurt er niets en krijg je evenmin een reactie van de beheerders. Men vindt het kennelijk erg belangrijk om deze “functionaliteit” voor de leden in stand te houden.
  Maar personen die een ander bij voorbaat blokkeren, zijn natuurlijk rotte appels die je helemaal niet in je ledenbestand moet willen hebben. Die jagen oprechte personen weg van de site.

  Beantwoorden
  • Reactie SamenChristen: Beste Jan, het is natuurlijk rot als iemand je zonder (goede) reden blokkeert, dat begrijpen we. Wij vinden dat ook niet leuk. Maar we moeten de keuze van die persoon wel respecteren. De grenzen en wensen van de ander respecteren, ook dat vinden we christelijk. En ik hoop dat jij dat ook wilt doen. We vinden het belangrijk dat iemand zelf mag bepalen wie zijn/haar profiel ziet en wie er contact met hem/haar mag opnemen. Ook practisch is het onmogelijk om iedereen ter verantwoording te roepen voor elke blokkeer-actie. We zien niet dat de blokkeer-functie oprechte mensen van de site wegjaagt, integendeel, zoals je zelf al citeert, vooral vrouwen vinden deze vorm van veiligheid en controle over hun eigen profiel fijn.

   Weet je, je kunt wel heel boos zijn over een blokkade, maar eigenlijk is de dame die jou geblokkeerd heeft toch de grote verliezer hier? Die loopt nu een contact met een hele leuke man mis 🙂 Er zijn duizenden andere singles die jou niet geblokkeerd hebben. Ons advies is dus: laat het los, en ga op een positieve manier mailen met andere singles 🙂 Veel succes!

   Beantwoorden
   • Een bij-voorbaat-blokkade hoef je natuurlijk helemaal niet te accepteren als christelijke datingsite. Het is erg moeilijk om de gedachtegang te volgen dat “christelijk” zou zijn om de “keuze” voor zo’n bij-voorbaat-blokkade te respecteren. Als christen wijs je andere mensen niet bij voorbaat af, dat doet de wereld.

    Er is maar één reden dat je als datingsite dit soort gedrag door de vingers ziet en dat is dat de bij-voorbaat-blokkeerder betaalt voor zijn/haar lidmaatschap. Het is commercieel onwenselijk om e.e.a. aan te pakken. Ga dat alsjeblieft niet verwarren met christelijk respect.
    Het kan zijn dat het verdienmodel van de site op gespannen voet staat met christelijke normen en waarden.

    Het kan ook kopieergedrag oproepen. Iemand die dit overkomt, kan er zelf ook gemakkelijker over gaan denken en een bij-voorbaat-blokkade gaan toepassen. Dat wil je toch eigenlijk niet hebben als christelijke datingsite.

    Beantwoorden
  • Dag Jan, ik word steeds wijzer hier, leuk. Op bv funky fish kun je maar 1 berichtje per dag versturen. En ik kan mij voorstellen, dat ik mijn gratis verkregen berichtje liever niet wil gebruiken om beleefdheids-berichtjes terug te versturen. Bij mij voorkom ik, met bij voorbaat blokkeren, dat ik niet in vreemde conversaties terecht kom. Zelf bescherming dus. Echt alles heeft een reden, en is niet bedoeld om mensen te pesten. Mvg Annemarie

   Beantwoorden
   • Dag Annemarie,
    Je geeft een verklaring voor het fenomeen bij-voorbaat-blokkeren, maar ik begrijp ‘m niet.
    Op SamenChristen kun je vele berichten per dag sturen (want SamenChristen biedt alleen een betaald abonnement aan). De bij-voorbaat-blokkade waar ik het over heb, is een persoonlijke (geen generieke) blokkade die wordt ingesteld als de blokkeerder geen enkel contact met de geblokkeerde heeft gehad (en toch die persoon blokkeert). Dus de geblokkeerde heeft ook geen vriendelijke email naar de blokkeerder gestuurd en wordt toch geblokkeerd. En ik kan me niet voorstellen dat jij toch allerlei personen bij voorbaat blokkeert op FunkyFish (zonder dat die persoon jou ooit heeft benaderd). Hoeveel mensen zou je dan wel moeten blokkeren ? In theorie zou dat iedereen moeten zijn die lid is en die jou mogelijkerwijs ooit gaat benaderen. Ik denk daarom dat je het over iets anders hebt.

    Ik heb het over

    Beantwoorden
 11. Ik ben nu een aantal maanden lid en vind samen christen een fijne website die zuiver aanvoelt. De open profielvragen nodigen uit om meer over jezelf te vertellen en de gesloten vragen zijn leuk en soms persoonlijk en gaan soms over onderwerpen waar je niet snel over praat.

  Beantwoorden
 12. Ik ben nu alweer een paar jaar lid van Samen Christen en ik heb goede ervaringen.
  Het beheer handelt, naar mijn mening, kordaat en er wordt eerlijk omgegaan met de leden.

  Ik vind het fijn om deel te nemen aan het forum (een diversiteit aan onderwerpen door leden aangemaaakt), waar de leden hun ervaringen kunnen delen. Soms zijn er ook pittige discussies (zoveel mensen en zoveel meningen) en die worden dan ook nauwlettend in de gaten gehouden zodat men wel op een respectvolle manier met elkaar om blijft gaan.

  Ik ben ook lid geweest van andere christelijke sites maar mijn ervaring is dat er op SC toch meer betrokkenheid is. Als voorbeeld: ik was door omstandigheden en week niet op de site geweest en dus ook geen mailtjes beantwoord en toen had iemand had haar zorgt geuit bij het beheer, en ik heb toen ook van het beheer 2x een bericht gekregen of alles goed ging. Ik bedoel maar 😉

  Wanneer een ex-lid hier een negatieve reactie plaatst is het denk ik doordat men terecht een waarschuwing of een ban kreeg en het dus uit boosheid is. Leden worden niet verwijderd zonder grondige reden maar door wangedrag.

  Beantwoorden
 13. Eerlijk gezegd kan ik me totaal niet vinden in deze negatieve reviews ben zelf in 2014 een jaar gratis lid geweest heb hier juist de liefde van mijn leven leren kennen !
  Voordat ik verkering met hem kreeg en naar verloop van tijd met mijn man trouwde heb ik contact gehad met meerdere mensen met name mannen en mijn ervaring is juist alleen maar positief hierover.

  Er zijn vele andere sites die niet netjes met vragen opmerkingen en evt klachten omgaan maar Samen Christen geeft hier zeker het goede voorbeeld in?

  Hart gr van een oud lid dat al meer dan 3,5 jaar gelukkig getrouwd is ???

  Beantwoorden
 14. Nieuwsgierige redactie van SamenChristen.

  Wil je een veilige datingsite, kies dan in geen geval SamenChristen. De redactie leest werkelijk alles mee, ook alle privémail. Je kunt net zo goed zelf alles op Facebook zetten, dan heb je tenminste nog zelf in de hand wie jouw berichten meeleest.

  Bij SamenChristen wordt gewoon meegelezen onder het mom van “veiligheid”. Dat is natuurlijk onzin; ik kan me voorstellen dat een redactie op verzoek mee kan kijken als daar aanleiding toe is, als iemand zich geïntimideerd of bedreigd voelt.

  Heb het zelf meegemaakt in een mailwisseling waarin geen onvertogen woord is gevallen en dat ik na een dag of wat mijn mailadres en telefoonnummer heb gegeven. Ik heb van de ander helemaal niets gevraagd, maar aangegeven dat ik mijn lidmaatschap niet verlengde en daarom haar de gelegenheid wilde geven contact op te nemen als zij dat op prijs stelde. Is dat onvoldoende galant of respectvol? En toch meteen een dreigende mail van SamenChristen: dit is de eerste waarschuwing!

  SamenChristen schendt daarmee niet alleen je privacy, maar meent zich dus ook te moeten bemoeien wanneer je toe bent aan het uitwisselen van gegevens. Hautain, paternalistisch, arrogant en zelfingenomen. Hoe overtuigd moet je zijn dat jouw opvattingen de enige juiste zijn om de mensheid te dienen. Ik walg hiervan.

  Bij SamenChristen is niets veilig voor de redactie. Als ik een privé mailwisseling met iemand heb, dan heeft daar niemand iets mee nodig. Daarom is het ook een privé mailwisseling. “Onze medewerkers hebben allemaal zwijgplicht”. Heel fijn, maar ik wil gewoon niet dat ze op de hoogte zijn van wat ik privé met iemand deel. Perverse nieuwsgierigheid, ik heb er geen andere woorden voor.

  Beantwoorden
  • Reactie SamenChristen.nl

   SamenChristen is in minder dan 5 jaar tijd uitgegroeid tot de nummer 1 christelijke datingsite van Nederland. Dat komt omdat we ons – meer dan welke datingsite dan ook – inzetten voor jouw privacy en veiligheid. Onze singles (dames voorop) merken dat en voelen zich beschermd.

   Te snel contactgegevens uitwisselen is onveilig en daarom niet toegestaan. Je hebt daar een vriendelijke herinnering over gekregen, niks meer en niks minder. Een beproefde werkwijze van oplichters en players is om snel contactgegevens uit te wisselen om hun slechte bedoelingen te verbergen. Als je buiten SamenChristen om contact legt terwijl je nog zo weinig van elkaar weet, kan dat hele vervelende gevolgen hebben. Dit weten we helaas uit ervaring.

   Dat wij indien nodig kunnen meelezen in communicatie tussen leden onderling is onontbeerlijk voor de veiligheid. Het is iets waar we ook open over communiceren in ons privacybeleid. En het is iets dat ook andere (dating- en handels)websites doen, indien ze hun klanten willen beschermen. Dit hebben we je reeds uitgelegd. De beschuldigingen dat we ‘alles’ lezen en dat ‘uit nieuwsgierigheid’ doen is complete nonsens en nergens op gebaseerd: het is laster en nepnieuws. We hebben echt wel wat beters te doen dan een half miljoen berichtjes uitpluizen.

   Beantwoorden
   • Beste contactpersoon van SamenChristen,

    Omdat ik op zoek ben naar een Christelijke dating-site, was ik deze webpagina aan het lezen. U heeft zeer bijgedragen aan de waarde van deze pagina door zinnig in te gaan op de kritische commentaren die hier gepost zijn.

    Echter, uw bovenstaande commentaar verbaast en verontrust mij toch wel. U schrijft dat “te snel contactgegevens uitwisselen onveilig is en daarom niet toegestaan”. Uw leden zijn, naar ik aanneem, volwassenen die zelf de keuze maken om contactgegevens uit te wisselen, toch? Zelfs in die gevallen waarin deze wens van een kant komt, zijn er toch voor de andere partij voldoende mogelijkheden om daar niet in mee te gaan?

    Bijv: 1. vriendelijk weigeren; of 2. verdere communicatie blokkeren; of 3. rapporteren aan admins. Het is me niet duidelijk waarom u uitwisseling van contactgegevens tussen twee volwassenen bij voorbaat als “onveilig” bestempelt, en het geeft me een verontrustend gevoel.

    Hoeveel tijd moet er verstrijken voordat het uitwisselen van contactgegevens “toegestaan” is? Of hoe vaak moet men gechat hebben? Het lijkt me een ongemakkelijk gevoel als men iemand eens telefonisch wil spreken maar geen telefoonnummer durft te verschaffen uit vrees dat de admins van SamenChristen zullen ingrijpen omdat het contact nog “te vers” is.

    Beantwoorden
    • Reactie SamenChristen:

     Beste Ernst, op http://www.samenchristen.nl/safety wordt dit nader uitgelegd. Niet iedereen is wie hij/zij zegt te zijn, helaas. En zeker als je elkaar nog niet kent, kun je je lelijk in iemand vergissen, ook als je volwassen bent. Helaas hebben wij daar ervaring mee, zowel op SamenChristen als elders.

     Oplichters en andere mensen met minder goede bedoelingen proberen altijd zo snel mogelijk contactgegevens uit te wisselen om zo slachtoffers te kunnen maken buiten het zicht van de datingsites. We kunnen dus beter optreden tegen deze personen wanneer je even wat langer geduld hebt. Daarnaast bescherm je je privacy: jouw gevoelige data komt minder snel in handen van mensen met slechte bedoelingen, en iemand blokkeren op SamenChristen is makkelijker dan bijvoorbeeld je telefoonnummer moeten wijzigen.

     Beantwoorden
   • het is het vertrouwen. jullie staan daar voor in bravo
    de wereld wordt al genoeg vervuild. met het eigen gelijk, en pakken wat mogelijk is.
    ieder die z’n gram denkt te kunnen halen. Laat JEZUS BINNEN, HIJ VERLOST JE VAN HET KWAAD.

    Beantwoorden
 15. Ik was een maand “proeflid” wordt er geeist dat ik voor mijn lidmaatschap betaal. Nu kan ik op die site helemaal niks meer
  dit betekent in mijn ogen dat arme mensen niet mogen daten

  Reactie Redactie
  Dit staat toch duidelijk aangegeven? Waarom zou een datingsite gratis moeten zijn? Er zit een hoop werk aan. Arme mensen mogen natuurlijk wel daten. Zolang ze netjes betalen voor de dienst die ze hebben gekozen, net als de rest.

  Beantwoorden
 16. Ik wil ook graag een positieve reactie geven. Ik vond het juist fijn dat er bij Samen Christen meegekeken word en dat je ook melding kan maken als je iets onprettigs meemaakt of niet vertrouwt. Dat gebeurt heel integer. Als je niets te verbergen hebt is dat ook helemaal niet erg.

  Het staat in de voorwaarden dus je weet waar je aan toe bent. Het geeft een veilig gevoel, zeker als vrouw.
  Ik heb via Samen Christen een lieve man ontmoet en ook veel leuke contacten gehad in de tijd dat ik lid was. Samen Christen: bedankt voor jullie inzet om op een veilige en ontspannen manier in contact met andere christenen te komen

  Beantwoorden
 17. Ik wil graag met jullie delen dat ik wel een goede ervaring heb met S.C. Ik heb na een aantal maanden een leuke man leren kennen en daarnaast ook lieve christelijke vrienden ontmoet. Waarom Chris zo streng is, dat komt gewoon omdat voor je het weet je met een rare aan het mailen bent die opdringerig kan zijn. Ik kan je wel vertellen dat als vrouw dit een veillig gevoel geeft. Ook is Chris rechtvaardig wat betreft iemand op non actief zetten, want soms lopen de gemoederen gewoon hoog op. En laten we eerlijk zijn dat is gewoon niet zo gezellig.

  Beantwoorden
 18. Mijn profieltekst: ‘wat mijn geloof betreft, om eerlijk te zijn, daar ben ik zoekende in, ik geloof zeker in God maar niet zozeer in de kerk, tenminste niet in wat we er met elkaar veelal van gemaakt hebben. Natuurlijk zie ik ook de goede dingen, wil ook zeker niet oordelen, maar heb moeite met die hokjes, en heb ook elders gezien dat het anders kan’

  Reactie SamenChristen:
  ‘We hebben je profiel gescreend en het spijt ons je te moeten meedelen dat we je SamenChristen-account niet kunnen activeren. Je hebt aangegeven (nog) geen christen te zijn, en helaas is SamenChristen alleen bedoeld voor christenen. We willen hierbij heel duidelijk aangeven dat we jou absoluut niet afwijzen, maar dat we slechts onze doelgroep proberen af te bakenen. We hopen op je begrip. Volgens je essay wil je graag meer weten over het geloof, en over wie Jezus werkelijk is. Dat vinden we geweldig, omdat we er vast van overtuigd zijn dat alleen Hij werkelijke en blijvende vrede aan de mensheid kan schenken, en dat Hij onvoorwaardelijk van ons houdt. Weet dat je altijd welkom bent in de kerk, en we willen je aanmoedigen een plaatselijke kerk of Alpha-currsus (www.alpha-cursus.nl) op te zoeken, en zo met andere christenen in in contact te komen. Als je hier hulp bij nodig hebt, laat het ons gerust weten, we helpen je graag. Daarnaast hopen we je in de toekomst alsnog te kunnen verwelkomen op SamenChristen.’

  Ik wil er verder niet teveel woorden aan vuil maken, laat het oordelen ook hier aan anderen…

  Beantwoorden
  • Beste Erik,

   Je laat een belangrijk deel weg, en zo kunnen anderen natuurlijk niet onafhankelijk oordelen 🙂

   We hebben je in eerste instantie uitgenodigd om je profieltekst te verduidelijken. Je hebt hierover zelfs per e-mail contact gehad met de redactie. We schreven je toen onder meer het volgende: “Er is zeker ruimte voor twijfel, en het is echt niet zo dat iedereen op SamenChristen zonder twijfel is. Maar je geeft vooral aan waar je *niet* in gelooft, we zijn benieuwd waar je nog *wel* in gelooft. Ik hoop dus
   dat we je op SamenChristen mogen verwelkomen.” Pas toen jij hierop negatief reageerde, en besloot niet op onze uitnodiging in te gaan, hebben we je inschrijving geannuleerd.

   Vriendelijke groet van de redactie

   Beantwoorden
 19. Heb mij in geschreven.
  Foto geplaatst. Word de foto door samenchristen weer weggehaald.
  waarom? foto zou te klein formaat zijn. Mag toch wel zeker zelf bepalen. Hoe groot ik op de foto sta.
  Foto weer terug gezet. Foto is goed zichtbaar voor elk lid. Ik sta er goed zichtbaar op.
  Bij andere datingssites nooit problemen mee gehad. Samen christen geeft ook daar geen duidelijke uitleg over.
  Ik heb gedurende mijn lidmaatschap elke dag die foto kunnen terug plaatsen…….

  Het lidmaatschap is niet al te duur. Reactie op je mails komen er maar zelden.
  Veel slapende leden. valt op dat leden maar eens in de 14 dagen. De site bezoeken.
  Veel activiteiten worden er niet georganiseerd.

  Bij het rijtje kerkgemeenten. zoals PKN geformeerd enz
  staat de Lutherse kerk er niet tussen. Hoe kan je dan samen christen zijn?

  door vrijwilligers werk te gaan doen.
  Met een christelijke identiteit heb ik veel meer contact met andere
  christelijke singels. Het is nog goedkoper en leuker en direct contact,

  Beantwoorden
  • Beste Tim,

   Bedankt voor je review.

   De Lutherse kerk is onderdeel van PKN, deze kerk staat wel op onze lijst.

   Wat betreft het insturen van een foto: Het is een kwestie van je gezicht goed selecteren. Iedereen vindt het leuk om duidelijke gezichten te zien. We doen dit dus voor jou, want jouw profiel wordt hierdoor aantrekkelijker, waardoor je meer bezoekers en mailtjes krijgt. Je foto wordt niet afgekeurd, maar je krijgt vervolgens een melding met uitleg (en plaatje) hoe je — door je gezicht duidelijk te selecteren — de foto ook geschikt kunt maken als profielfoto. En als iets onduidelijk is, kun je de redactie altijd mailen, je krijgt in de meeste gevallen binnen een dag antwoord.

   Hopelijk tot ziens!

   Groeten van de redactie

   Beantwoorden
   • Ja dat is bloed irritant ,die profielfoto. Als je een stuk van je romp ziet wordt ie afgekeurd en als je dan verder naar foto’s van leden kijkt staan er een heleboel foto’s tussen die nog meer achtergrond hebben dan ik en die zijn wel goedgekeurd.

    Want die foto s staan er al heel lang. Dat je meer mailtjes krijgt met alleen een hoofd is niet waar daar heb ik genoeg ervaring mee op andere sites. Als je alleen een hoofd wil zien kan je de foto inzoomen toch?? Het gekke is hoofd inzoomen moet anders word ie afgekeurd maar GEEN profielfoto mag wel Dan krijg je toch nog minder mailtjes??? Als je ze daarop aanspreekt krijg je DAAR geen reactie op, ze vragen alleen waar ik tegen aan loop dat ik mn hoofd niet (genoeg) in wil zoomen.

    Toch weer lid geworden omdat het verder een leuke site is, en ja hoor, foto weer afgekeurd, je ziet een stukje van mn schouder. Heb hem terug geplaatst en als ze moeilijk blijven doen maak ik gebruik ven mn herroepingsrecht en kom ik niet meer terug.

    Beantwoorden
  • P.S: Alle profielen die je op SamenChristen ziet, zijn van actieve leden. We kennen geen “slapende leden”. Profielen van singles van wie het lidmaatschap verlopen is, worden niet op de site getoond.

   Beantwoorden
   • Ik ben ook een paar keer op SC ingeschreven geweest maar het viel mij iedere keer op dat mensen er lang opstaan ,ik denk dat dat het gevoel van slapende leden geeft, dat had ik zelf ook.

    Ik begrijp dat je het leuk vind om dingen te delen maar ik vind niet dat je bij een discussie alles moet blokkeren als een gesprek een iets andere wending neemt dan het onderwerp en dat gebeurt wel ,ook wanneer er helemaal geen rare dingen gezegd of geopperd worden ,dat was het gene waar ik mij wel aan ergerde ,ik kreeg wel het gevoel van censuur ,op de meeste sites is het wel zo dat mannen soms helemaal niet reageren als je iets naar hun schrijft en dat vind ik vervelend ,ze denken direct dat je en date met ze wil ,dit zijn de dingen waarom ik geen lid meer ben.

    Beantwoorden
    • Reactie SamenChristen:

     Beste A,

     SamenChristen heeft geen slapende leden, dat is juist waarin we anders zijn dan andere datingsites. Inactieve profielen worden bij ons juist niet getoond. Er zijn singles die al een tijdje lid zijn van SamenChristen, maar dat is juist omdat ze SamenChristen de fijnste christelijke datingsite vinden, en zich bij ons thuis voelen. Daarnaast schrijven zich elke dag tientallen nieuwe singles in.

     Op het forum hanteren we (naast christelijke omgangsregels) alleen maar de standaard forumregels die overal op het internet op fora gelden. Dat je ‘on topic’ moet blijven op het forum (niet mag afdwalen van het onderwerp) is zo’n breed geaccepteerde regel. Dit bevordert de kwaliteit en leesbaarheid van een discussie.

     We hopen je binnenkort weer als lid te mogen verwelkomen 🙂

     Beantwoorden
 20. Ik snap al die negatieve reacties niet!ik heb me ingeschreven,vervolgens snel contact met een leuke dame,06 nummers uitgewisseld na een paar dagen en binnenkort spreken we af:)

  Al met al heb ik dus een positieve ervaring op samenchristen!

  Beantwoorden
 21. Hi ja ik ben ook zeer ontevreden over “de redactie” van samen Christen.

  Ik was netjes gewaarschuwd toen ik iemand tot 2x toe ook verwees kijk een op mijn fb (Facebook)

  Dat staat achteraf gezien ook in de spelregels / voorwaarden.

  De eigenaar van de site blokkeerde mij vervolgens en later mocht ik weer terug komen.
  Nou dat was fijn want ik had al hele interessante en persoonlijke gesprekken.

  Geef ik vervolgens mijn echte voor en achternaam wordt ik weer geblokkeerd..
  Ook dat mocht blijkbaar niet en de vrouw waar ik mee sprak wilde mij liever face to face ontmoeten dan dingen delen op de chat/mail.

  Nou dat was blijkbaar voor C. De druppel om me weer te blokkeren.

  Ik heb hem gezegd dat het erg ver gaat dit. Hij kan dus elk gesprek wat je daar schrijft lezen.

  KUN je voorstellen ik had zeer persoonlijke dingen uit mijn verleden gedeeld en meneer leest vrolijk alle verhaaltjes mee, nou in ieder geval zeker die van mij. En dat klopt gewoon van geen kanten.

  Ik zou zeggen let op wat je schrijft, lees de voorwaarden goed door voordat je er aan begint.
  Want deze beheerder waar ik de naam dan maar niet voluit van zal spellen speelt een vies en dictatuur achting spelletje. Hij is de big boss….pfffff

  En dan heb ik ook nog betaald, geld terug….no way. Klaar mee met heel deze site..

  Beantwoorden
  • Beste Richard,

   Wat je schrijft is onjuist en onvolledig.

   Meer dan welke datingsite dan ook zet SamenChristen zich in om een schone en veilige plek te creëren voor christelijke singles. Onze redactie heeft op basis van bijna 20 jaar ervaring algemene voorwaarden en veiligheidsregels opgesteld, die zeer duidelijk gecommuniceerd worden naar onze singles toe. Bijvoorbeeld, voordat je een andere single een mailtje stuurt, krijg je die duidelijk in beeld. Met je privacy gaan we zeer zorgvuldig om, en ook daar zijn we erg transparant over in ons privacybeleid.

   Ik wil je er verder op wijzen dat je akkoord bent gegaan met onze algemene voorwaarden, toen je je inschreef. Onze veiligheidsregels en ons privacybeleid zijn integraal onderdeel van onze algemene voorwaarden.

   Eén van onze veiligheidsregels is dat het niet is toegestaan om te snel buiten de site om contact te leggen. Jij wilde al echter binnen een dag dames toevoegen op je Facebook. Twee keer heb je van ons een waarschuwing ontvangen, en hebben we je op onze veiligheidsregels gewezen: \\\”Leer elkaar eerst via SamenChristen kennen — wacht minimaal een week voordat je contactgegevens (zoals telefoonnummer, e-mailadres, Facebook of WhatsApp) uitwisselt, of elkaar in het echt ontmoet.\\\” In de laatste waarschuwing stond dat je account zou worden geblokkeerd als je door zou gaan met het overtreden van de regels.

   Toen jij de regels (en onze waarschuwingen) bleef negeren, hebben we je account medio april geblokkeerd.

   Maar daar bleef het niet bij.

   Je mailde ons dat je heel erg graag een nieuwe kans wilde, want je vond SamenChristen zo’n fijne en duidelijke site. We besloten daarop bij uitzondering om je account weer te activeren.

   Onze verbazing en teleurstelling was dan ook groot toen je twee dagen later een afspraakje probeerde te maken met R., een dame waarmee je slechts een dag eerder voor het eerst contact had. We hadden toen helaas geen andere keus dan je account permanent te blokkeren.

   Voordat je vervolgens een klacht opende op deze website, hebben we (tweede helft april) uitvoerig per mail contact gehad, waarin we je het bovenstaande andermaal hebben proberen uit te leggen.

   Trouwens, het lijkt erop dat je SamenChristen nog steeds een fijne en duidelijke site vindt, want afgelopen zomer probeerde je om onder een andere naam opnieuw lid te worden 🙂

   Vriendelijke groet van de redactie

   Beantwoorden
   • ik vind t wel goed dat er gecontroleerd wordt er lopen tegenwoordig heel veel perverse figuren rond ,wolven in schaapskleren en zeker in deze tijd het einde der tijden.

    Beantwoorden
  • Ja die C is een heet irritant mannetje ,een wijsneus die ook geen rechtstreeks en duidellijk antwoord op vragen geeft omdat hij die niet heeft Heb hier ook een reactie geplaatst maar ook hier reageert hij niet op En idd geen privacy ,hij leest alles mee ik ben weg daar , er zijn veel betere site s

   Beantwoorden
   • Reactie SamenChristen: Beste Roos, we hebben je zeker wel duidelijk antwoord gegeven. Je account is verwijderd omdat je niet single bent. SamenChristen is alleen voor singles, en we zijn geen Second Love.

    Beantwoorden
    • Ik zie deze reatie nu pas …….ik niet single???? ik ben al van 2005 alleen hoor…..hoe kom je erbij dat ik niet single ben??? En mij account is niet verwijderd, ik ben zelf weg gegaan vanwege dat moeilijke gedoe om een profielfoto mijn vraag was toen waarom je geen foto mag plaatsen waarbij je nog een stuk van je schouder ziet (dan krijg je minder reacties volgens jullie ….. maar GEEN profielfoto is wel toegestaan, dan krijg je NOG minder reacties maar dat mag wel, dat was mij vraag toen, maar ik ga er verder geen energie meer in steken er zijn veel leukere sites.

     Beantwoorden
 22. Pas op als je wilt daten via SamenChristen. Je bent overgeleverd aan de grollen van de beheerders. Ik heb het zelf meegemaakt. Voor je het weet word je er uit gegooid onder het mom dat je niet voldoet aan zijn, zogenaamde christelijke kaders. En je kunt je in redelijkheid niet verweren. Wat de beheerders vinden is de werkelijkheid.

  Beantwoorden
  • Beste Jaap (Dutchy), je viel dames lastig met vieze praatjes en ongepaste voorstellen. Dat tolereren we inderdaad niet op SamenChristen. SamenChristen is een schone site gebaseerd op Bijbelse normen en waarden, en we willen dat de dames zich veilig voelen bij ons. Daarom ben je inderdaad niet meer welkom.

   Beantwoorden
   • Dat is ook niet helemaal waar hoor. Je mag geen vuile praat verkopen, maar je mag wel roken, drinken, en seks hebben voor het huwelijk…wat is daar Christelijk aan?

    Beantwoorden
  • Pas op als je wilt daten via SamenChristen. Je bent overgeleverd aan de grollen van de beheerders. Ik heb het zelf meegemaakt. Voor je het weet word je er uit gegooid onder het mom dat je niet voldoet aan zijn, zogenaamde christelijke kaders. En je kunt je in redelijkheid niet verweren. Wat de beheerders vinden is de werkelijkheid. Ja dat heb ik ook gemerkt, zonder boe of bah niet meer kunnen inloggen. Werkelijk geen idee, geen grof taal gebruik , geen foute voorstellen, geen fraude ik zou werkelijk niet weten wat ik heb misdaan. Weleens opmerkingen gemaakt over familie kiekjes ,uiteraard vooruit betaald, dus , terwijl in de chat af en toe best redelijk grof en dubbelzinnige opmerkingen worden gemaakt.

   Ondertussen ben ik erachter. Ik heb iemand die dansen leuk vond, of ze ook andere soorten dan leuk vond. Na drie op een volgende berichten stuurde zij; ben hier niet om over dansen te praten en wat wil je oid. Ik stuurde terug ; bitch grtjs. en dan wordt je verwijderd!!

   Redactie: wel grof taalgebruik dus?

   Beantwoorden
   • @kcy: Wat je schrijft is niet waar.

    Je bent tijdens je lidmaatschap twee keer eerder gewaarschuwd vanwege je grove en beledigende taal. Toen is je te kennen gegeven dat grof, beledigend, discriminerend of intimiderend taalgebruik kan leiden tot opheffing van je account.

    Helaas heb je deze waarschuwing in de wind geslagen door een dame op onze site ‘bitch’ te noemen. Zonder enige aanleiding. Ja, je liep een blauwtje bij haar. In tegenstelling tot wat je beweert, heeft ze jou op een uiterst correcte en nette manier te kennen gegeven af te zien van verder contact met jou.

    Op SamenChristen gaan we op een beschaafde en respectvolle manier met elkaar om. Als je je ook na herhaalde waarschuwingen niet aan deze omgaansvormen wenst te houden, als je dames niet respectvol kunt benaderen, dan is er voor jou geen plek op SamenChristen.

    Beantwoorden
    • Twee waarschuwingen, door een dame op onze site ‘bitch’ te noemen. Zonder enige aanleiding. Ja, je liep een blauwtje bij haar. We leven in 2017 vieren vakantie op Ibiza, Mallorca of Cherssonissos.

     Dit gaat wel heel ver, bitch is grof taalgebruik. Blauwtje lopen is een invulling die jezelf invult. Ik kies zelf met wie ik waarover spreek. Interessante, ontwikkelde mensen met een hoger eq en brede belangstelling.

     Dit is toch een zeer onsmakelijke, onchristelijke , discriminerende reden.
     De echte reden is mij onduidelijk, gaat om willekeur ik heb een VOG, blanco strafblad,

     Welkom bij SamenChristen, leuk dat je je hebt aangemeld voor een gratis proefabonnement!
     Voordat je andere christelijke singles kunt gaan ontmoeten, willen we je vragen om je inschrijving te bevestigen, door op de knop hieronder te klikken.

     Sorry D.
     We hebben je profiel gescreend en het spijt ons je te moeten meedelen dat we je SamenChristen-account niet kunnen activeren.
     Raadpleeg onze algemene voorwaarden voor de reden(en).

     Met vriendelijke groet,
     Blabla

     Beantwoorden
 23. Voor bovenstaande site moet je de geloofsbelijdenis van Nicea ondertekenen. Abraham werd gerechtvaardigd door geloof, Abraham was 430 voor de Mozaïsche wet werd ingesteld. Ik zal zoiets dus nóóit ondertekenen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie