ChristianCafe

De christelijke datingsite ChristianCafe is een ontmoetingsplaats voor christenen wereldwijd. De Engelstalige site biedt als een van de weinige datingsites een volledig gratis 10-daagse proefperiode aan. Lees onderstaande review, of bezoek hun website ChristianCafe.com.

logo christian cafe

Deze in Canada gevestigde datingsite wordt geheel gerund door christenen, en bestaat al sinds 1999. We lezen op de site dat er al meer dan 25.000 huwelijken zijn ontstaan met dank aan ChristianCafe. Hier onder ook veel internationale huwelijken tussen mensen uit verschillende landen of zelfs continenten.

Dus, zoek je een buitenlandse christelijke (levens)partner is deze site een leuke optie. Na ChrisitanCupid is dit de tweede internationale christelijke datingsite die we hier reviewen.

Eerste Indruk van ChristianCafe

De datingsite oogt fris en modern. Ze zijn al actief sinds 1999 maar ze zullen meerdere malen het design hebben verbeterd. ChristianCafe wijst je direct naar de vele testimonials die op de site te vinden zijn, en willen je verleiden tot een gratis proefperiode.

christiancafe website

Elk nieuw lid krijgt namelijk 10 dagen de tijd om de site en haar functies te leren kennen. Dit houdt in dat je dus óók gewoon berichten naar andere singles kunt sturen, en ontvangen berichten kunt lezen. Daarnaast kan je bijdrages leveren en reageren op het forum.

Nadat je je inschrijft krijg je een aantal standaard vragen voorgeschoteld (lengte, kleur ogen et cetera), maar ook over je geloof, kerkbezoek en levensstijl (alcohol, huisdieren, roken). Hierna krijg je een unieke username en wachtwoord waarmee je voortaan kunt inloggen op je datingprofiel.

Open Profielvragen

Vervolgens krijg je nog een aantal open vragen die je met tekst kunt beantwoorden. Vrije tekstvelden dus. Hiermee vul je je datingprofiel. Dit zijn vragen als:

  • Beschrijf het type relatie waarnaar u op zoek bent. Welke kwaliteiten zou je willen in deze relatie of persoon? Bent u op zoek naar een bepaalde leeftijdscategorie?
  • Beschrijf uw christelijk geloof. Waar bent u en wat zijn uw doelen? Welke bijbelteksten zijn belangrijk voor u?
  • Hoe is uw vorige relatie beëindigd en welke positieve lessen heeft u geleerd die u zullen helpen slagen in toekomstige relaties?

Houd je niet zo van veel schrijven en lange teksten moeten invullen, kijk dan eens bij de Nederlandse christelijke datingsite ROOTS Dating. Daar vul je je profiel juist meer met afbeeldingen. Zo zien singles gelijk met wat voor type ze te maken hebben.

Doelgroep

Deze datingsite is bedoeld voor christelijke singles die op zoek zijn naar een duurzame, serieuze relatie. Een relatie waarin het geloof een centrale rol heeft. De site is opgericht door christenen vóór christenen. Of je nu hardcore religieus bent of nog zoekende naar God of iets in die geest; je bent welkom.

ChristianCafe.com heeft leden uit de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en de Filippijnen, maar ook uit heel Europa. Hierom, en omdat de site Engelstalig is, is het handig als je een woordje Engels spreekt 😉

Aantal Leden

Het aantal leden staat niet vermeld. Toen ik bij de zoekopdracht zocht naar ‘alle mannen en vrouwen van alle leeftijd’ kwamen er precies 1.000 profielen uitrollen. Toen ik alleen op vrouwen zocht van alle leeftijd kreeg ik er ook 1.000 dus dat is kennelijk het maximaal aantal getoonde resultaten.

Ik vermoed dat ze minimaal duizenden leden hebben. Enkele internationale dating-reviewsites hebben het over honderdduizenden. Zou goed kunnen, dit ook getuige het drukbezochte forum waar veel in gepost wordt. Inactieve profielen worden trouwens na 90 dagen verwijderd.

banner christiancafe

Gratis Abonnement

Een groot voordeel van ChristianCafe is dat je de site 10 dagen volledig gratis mag uitproberen, dus ook de functies waar je normaalgesproken voor moet betalen. Zo krijg je echt een aardig idee of de site aan je wensen en verwachtingen voldoet. Om helemaal precies te zijn krijg je 7 dagen gratis en nog eens 3 dagen als je een foto van jezelf uploadt.

Na de proefperiode is er geen verplichting te upgraden naar het betaalde abonnement. Dit gebeurt dan ook niet automatisch maar moet je zelf actief aangeven. De Nederlands datingsite SamenChristen heeft trouwens ook een gratis proefperiode.

Gratis Account vs. Betaald Abonnement van ChristianCafe

Er is een aantal belangrijke verschillen tussen het kosteloze en betaalde membership van ChristianCafe. Je vindt ze in onderstaande tabel:

FunctieTrial PeriodPaid Membership
Profiel aanmaken
Door profielen browsen
Favorieten toevoegen
Contact opnemen met leden ✅ (50 messages /dag)✅ (75 messages /dag)
Je e-mail adres / telefoonnummer verzenden
Zoekfunctie gebruiken
Zoekcriteria vaststellen en opslaan
Zien wie jouw profiel bezocht hebben
E-mails met matches ontvangen
Gebeden posten en lezen
Relatie-artikelen lezen
Forum lezen en reacties posten

Kosten ChristianCafe

De prijzen van de betaalde abonnementen zijn als volgt. Check altijd de actuele prijzen zelf op de website. Soms zijn er aanbiedingen; gaven ze een flinke korting toen ze 22 jaar bestonden.

Let op: je betaalde abonnement wordt automatisch verlengd met dezelfde lengte van het initiële abonnement. Onderstaande kosten zijn in Amerikaanse Dollars:

LooptijdTotale KostenGemiddeld per Maand
1 maand$ 34.97
3 maanden$ 49.95$ 16.65
6 maanden$ 79.95$ 13.33
1 jaar$ 99.95$ 8.33
de abonnementskosten van ChristianCafe

Dating App

Ja, ze hebben een eigen app. Je kunt de Christian Cafe app downloaden voor zowel Android als iPhone. Ga hiervoor naar de App Store of de Google Play Store. Je kunt vooraf een account aanmaken op de website en vervolgens inloggen op de app.

Onze gebruiksvriendelijke en opwindende online datingcommunity voor christenen is gemaakt om de perfecte setting te bieden voor single daters. U bent slechts enkele minuten verwijderd van gemakkelijke toegang tot duizenden anderen die op zoek zijn naar een langdurige relatie die tot een huwelijk kan leiden

Contact Informatie

ChristianCafe.com
128 Banchory Crescent
Ottawa, Ontario K2K 2V5, Canada
Website: www.christiancafe.com
E-mail Adres: feedback@christiancafe.com
Telefoonnummer: –

Klantenservice

Er is een zeer uitgebreide en duidelijke Help-sectie. Als je ingelogd bent op je account zie je deze bovenin staan. Kom je er alsnog niet uit dan kun je bij de Help-sectie op ‘Contact’ klikken en je vraag stellen via Account Assistance & Feedback.

Als je vragen hebt over je factuur dan kun je mailen naar billing@christiancafe.com.

Van jonge alleenstaanden tot gescheiden en weduwnaars (ja, zelfs senioren): christenen vertrouwen op ChristianCafe.com bij het ontmoeten van anderen die hun geloof en waarden delen.

Opzeggen / Account Verwijderen

Ben je klaar met ChristianCafe? Dan wil je niet dat je datingprofiel achterblijft op het web. Hoewel inactieve profielen na 90 dagen dus worden verwijderd kun je dit het beste zelf doen.

Log in en klik bovenin op Help. In het uitklapmenu zie je ‘Account Removal’ staan. Als je hier op klikt krijg je een aantal opties. Je kunt je account een tijdje ‘On Hold’ zetten, bijvoorbeeld omdat je met iemand aan het daten bent, of definitief deleten. In het laatste geval ben je al je berichten en profieldata voor eens en voor altijd kwijt.

Succesverhalen

Op de site zijn een berg testimonials te vinden van koppels die elkaar via de site hebben leren kennen: meer dan 3.000 succesverhalen! Deze kun je lezen zonder een account aan te maken.

Ervaringen met ChristianCafe

Ben jij lid of lid geweest van deze Engelstalige datingsite? Dan is chrsitelijke-datingsites.nl erg benieuwd naar jouw eigen ervaringen! Als je zo vriendelijk zou willen zijn deze te delen met de overige lezers zijn we je daar zeer dankbaar voor.

Giet jouw ChristianCafe ervaring in de vorm van een korte review of recensie. Deze kun je, anoniem, plaatsen onderaan deze pagina. Wat is er goed aan deze dienst en wat is voor verbetering vatbaar? En heb jij er een echte relatie aan over gehouden of bleef het vanwege de afstand(en) vaak bij een soort penvriendschap?

Alternatieve (Internationale) Christelijke Datingsites

De enige andere internationale christelijke datingsite waar je singles uit diverse landen kunt treffen is Christian Cupid. Wellicht komen er meer bij, dan plaatsen we deze uiteraard ook. Funkyfish is ook wat internationaler georiënteerd dan alleen Nederland, met leden uit België en Duitsland. Voor Nederlander is ROOTS een leuke optie.

Plaats een reactie