Ohallo

Naast datingsites is er op onze site natuurlijk ook ruimte voor christelijke dating apps. Dit artikel gaat over de vooralsnog de enige echte christelijke dating app van Nederland: Ohallo.

Ohallo christelijke dating app logo

Anders dan bij de bekende grote dating apps maak je in Ohallo een rijk gevuld profiel aan. Dus niet alleen je leeftijd en woonplaats, maar ook een leuke introductie-tekst, opleidingsniveau en bijvoorbeeld je kerkstroming.

Een ander verschil is dat de betaalde versie van deze christelijke dating app relatief goedkoop is. Tot slot is deze app echt bedoeld voor een christelijke publiek, van 18 jaar en ouder.

Ohallo is uiteraard zowel beschikbaar voor iOS als Android apparaten. Download de app in de App Store of in de Google Play Store. Eerst meer te weten komen? Lees dan verder in onze review.

Eerste Indruk van de Christelijke Dating App Ohallo

Qua gebruik lijkt Ohallo erg op wat je wellicht van andere apps gewend bent. Je liket een profiel (of niet) en als die persoon jou ook heeft geliked vormen jullie een match, en kunnen jullie een gesprek beginnen.

Ohallo app website

Net als bij de meeste dating apps zie je op welke afstand een single zich van jou bevindt. Een groot verschil tussen Ohallo en een app als Tinder of Happn is dat je bij Ohallo helemaal naar beneden moet scrollen voordat je de mogelijkheid krijgt om aan te geven of diegene jou leuk lijkt of niet.

Hierdoor ben je ‘verplicht’ om het hele profiel van iemand door te gaan. Ook staat er bovenaan maar een kleine foto, de rest van de galerij staat lager op de pagina. Dit zorgt ervoor dat de focus van de foto’s af is en singles elkaar meer beoordelen op inhoud in plaats van alleen uiterlijk.

Ohallo hamert er dan ook op dat leden wat moeite steken in hun datingprofiel. Zo kan je ook je kerkstroming, interesses / liefhebberijen en andere persoonlijke informatie die jou goed omschrijven toevoegen. Op deze manier krijgen andere gebruikers een goed beeld van je. De profielen zijn hierom dan veelal beter gevuld dan op Tinder en Happn en dergelijke apps.

Hier onder een aantal screenshots uit de app:

Ohallo app profiel
een Ohallo profiel
christelijke dating app screenshot
liken of niet liken; de keuze is aan jou
goede openingszin going all biblical
dit vond ik hilarisch :’)

Doelgroep

Vrij duidelijk: christelijke singles die graag efficient daten via hun mobiele telefoon. Singles die op Tinder en Happn te veel profielen treffen waar ze weinig mee kunnen. De swipe-culuur is op een christelijke dating app ook een stuk minder aanwezig. Ten eerste omdat de profielen beter gevuld zijn, en ten tweede omdat er gewoon minder leden zijn dan bij een gigantisch drukke app als Tinder.

Sommige christelijke datingsites hebben wel een eigen app ontwikkeld, maar Ohallo is de eerste die echt alleen als app gebruikt kan worden zonder achterliggende datingsite.

Ohallo is dé dating app voor christelijke singles. Aanmelden is makkelijk én gratis. Nieuwe contacten leggen is leuk en gemakkelijk. Zoek en vind christelijke singles bij jou in de buurt.

Aantal Leden

Waar veel dating apps en -sites niet erg open zijn over hun ledenaantallen is Ohallo dit wel. Op de site wordt nauwkeurig bijgehouden hoeveel dit er zijn. Op moment van schrijven hebben ruim 8.000 christelijke singles de app gedownload, en zijn er bijna 4.000 matches tot stand gebracht.

Wat opvallend is is de man-vrouw-verhouding. Deze wordt ook op de site getoond; momenteel is bijna 60% van de gebruikers vrouw, en ‘slechts’ 40% man.

Gratis Versie

Met de gratis versie kom je al een heel eind. Je kunt gewoon profielen liken of afwijzen, en berichten sturen. De hoeveelheid singles die je kunt ontmoeten en de hoeveelheid berichten die je kunt versturen verschillen wel.

Als je gratis lid bent krijg je maximaal 15 singles per 10 uur voorgeschoteld,, met de Plus versie zijn dit er 50. Maar als je een christelijke dating app zoekt waar je niet voor hoéft te betalen is dit een prima optie.

Gratis Account vs. Betaald Ohallo Plus

Als je meer functies wilt gebruiken dan kun je overwegen Ohallo Plus aan te schaffen. In onderstaande tabel vind je de verschillen tussen de gratis versie van de app en de betaalde versie:

FunctieGratis OhalloOhallo Plus
Uitgebreid profiel opstellen
Singles ontmoeten✅ 15 per 10 uur✅ 50 per 10 uur
Eerder in beeld komen (meer aandacht)
Advertentie-vrij
Onbeperkt berichten sturen❌ (5 per dag)

Kosten Ohallo Plus

De prijzen voor Ohallo Plus staan netjes vermeld en vallen behoorlijk mee. Attent is dat er een weekabonnement is voor weinig geld. Dus als je de betaalde features wilt proberen hoef je niet voor een heel maand te betalen als je dat niet wilt.

In je app kun je de Plus-functies eenvoudig aanzetten. De prijzen zijn als volgt:

LooptijdTotale Kosten
1 week€ 4.95
1 maand€ 14.99
3 maanden€ 34.99

Overigens is het geen doorlopend abonnement. Je betaalt voor je looptijd als eenmalige dienst. Ohallo Plus wordt dus niet automatisch verlengd. Als de looptijd verstreken is ga je vanzelf weer over op de gratis versie van Ohallo. Je profiel en berichten-geschiedenis blijven uiteraard bewaard.

Datingsite

Ohallo is alleen als app te gebruiken en niet als ‘datingsite’. Op hun website kun je wel informatie vinden over deze christelijke datingsite app, maar je kunt er niet inloggen op je profiel en dergelijk. Dit kan puur en alleen in de applicatie.

Contact Informatie

Ohallo
Website: www.ohallo.nl
E-mail Adres: info@ohallo.nl
KVK-nummer: 66464846

Klantenservice

Op de website vind je een uitgebreide sectie met Veelgestelde Vragen. Kom je er niet uit? Dan kun je ze mailen op support@ohallo.nl.

Opzeggen / Account Verwijderen

Je kunt je Ohallo account verwijderen door onder aan de pagina voor ‘Instellingen’ te kiezen en vervolgens te klikken op ‘Verwijder account’. Je Ohallo account is dan verwijderd. Dit is onomkeerbaar.

Vervolgens kun je de christelijke dating app van je telefoon verwijderen op dezelfde manier zoals je dat met andere apps doet.

Succesverhalen

Op de site is een aantal zogenaamde succesverhalen te lezen, in de vorm van korte quotes. We zien (nog) geen uitgebreide verhalen inclusief trouwfoto’s zoals bij sommige andere christelijke dating services, maar wat niet is kan nog komen! 😉 Ook kun je reviews vinden in de app stores en op hun Facebook-pagina.

Ervaringen met Ohallo

Heb jij deze app al eens op je telefoon geïnstalleerd? Dan ben ik benieuwd naar je ervaringen! Had je een gratis account of een Ohallo Plus abonnement? Heb je daadwerkelijk singles ontmoet dankzij de app? En wat vind je er goed aan en wat kan er beter?

Ik vind het leuk als je een korte recensie achterlaat onderaan dit artikel. Jouw review helpt weer anderen met het kiezen van de juiste datingsite of app!

Alternatieve Christelijke Dating Apps

Zoals eerder gemeld is dit vooralsnog de enige echte Nederlandse christelijke dating app. Datingsites ROOTS dating (iOS & Android) en SamenChristen (alleen Android) hebben wel een app ontwikkeld als aanvulling op hun website. Lees meer over christelijke dating apps.

1 gedachte over “Ohallo”

  1. Ohallo App is nuttelos. Je weet nooit wanneer je een match kunt krijgen, je kunt (tijdelijk) afgekeurde e.g. niet complete contacten niet herhalen, je weet niet hoe lang je gelijkte contacten blijven active voor een match.

    Beantwoorden

Plaats een reactie