Date2shine

Inmiddels zijn we al aan de tiende bespreking van een christelijke datingsite toe. Ditmaal is Date2shine aan de beurt. Dit is een website voor zowel dating als het zoeken van christelijke vriendschappen. Eigenlijk meer een community.

UPDATE: Date2shine.nl is offline en onderstaande i niet langer actueel. Dit blijft als archiefmateriaal voorlopig online. Goed alternatieven zijn Op Zoek naar Jou en SamenChristen.

Over Date2Shine

date2shine christelijke dating

Inmiddels zijn er meer dan 1.000 profielen op de site, waarmee de site iets kleiner is dan bijvoorbeeld SamenChristen.nl, maar groter dan de onbekende datingsites voor gelovigen.

Het inschrijven is, zoals eigenlijk bij elke datingsite, gratis. Opvallend is dat je door de zoekfunctie te gebruiken gelijk al singles kunt zoeken. Je hoeft hier voor niet eens ingeschreven te staan. Als je echter op een profiel klikt om het beter te bekijken, dan blijft dat je daarvoor wel een aanmelding moet doen. Dit duurt slechts een minuutje. We kunnen niks vinden over de kosten van Date2shine; het abonnement zou gratis zijn, staat er op de site.

Wel vinden we verderop de tekst: ‘Probeer ons echt helemaal gratis uit (…) Je gaat geen enkele abonnementsverplichting aan’, wat zou impliceren dat er ook betaalde abonnementen zijn waar dus wél kosten aan verbonden zijn.

Wat kan er beter?

Het design van de site ziet er wat gedateerd uit, maar dit hoeft de functionaliteit niet in gevaar te brengen. Ook is het navigeren wat lastig. Als je op een bepaalde pagina bent kun je zo te zien niet in een keer naar de homepage klikken.

www.date2shine.nl

Wat kun je verder nog doen bij Date2shine? Meld je aan bij de groepen. Er is kennelijk ook iets te doen met christelijke Blogs (vermoedelijk kun je deze zelf schrijven), muziek en video. Ook kun je chatten met andere christelijke singles. Deze site staat voor een vriendelijke, warme, christelijke benadering van elkaar. Het is de bedoeling dat je je daar ook naar gedraagt.

Deze datingsite was ook te vinden op Twitter en Facebook, maar is dus inmiddels ter ziele. Lees over het alternatief Opzoeknaarjou op deze pagina.

Ervaringen met Date2shine.nl

Op de ervaringen-pagina van deze datingsite kun je quotes van leden lezen. als je lid bent kun je daar je eigen ervaring aan toevoegen, maar we vinden het natuurlijk ook leuk als je op christelijke-datingsites een korte review kunt achterlaten. Wat is er goed en wat kan er nog beter aan Date2shine? Als je van meerdere christelijke datingsites lid bent geweest: hoe verhoudt deze zich tot andere sites?

Als je meer wil weten over Date2shine kun je de website bezoeken. Have fun dating!

Alternatieven voor Date2Shine

Lees ook onze review over ROOTS Dating, of christelijke community FunkyFish. Ook ChristianMatch is een Nederlandse datingsite voor deze doelgroep.