Funkyfish

Christelijk dating-platform FunkyFish.nl is opgericht in 2002, en heeft als doel ‘zoveel mogelijk singles aan een duurzame liefdesrelatie te helpen’. In de loop der jaren is de site gestaag gegroeid tot wat nu een van de grootste christelijke datingsites van Nederland is. Bezoek FunkyFish.nl

FunkyFish logo

FunkyFish richt zich echter, net als de meeste andere christelijke datingsites, niet enkel op het vinden van een date of levenspartner. Ze zijn er ook voor het uitbreiden van je (christelijke) sociale netwerk; het vinden van vrienden dus. Net zoals bijvoorbeeld bij collega-site opzoeknaarjou.nl kan.

Pluspunten zijn het grote ledenaantal, de niet-commerciële insteek en de lage abonnementsprijzen die daarbij horen, en de evenementen die georganiseerd worden. Lees hier onder onze grote FunkyFish review:

Eerste Indruk van FunkyFish

Zeer veel informatie ede voorpagina, en al snel wordt duidelijk dat het om meer dan een datingsite alleen gaat. Wil je gelijk op zoek gaan naar leuke profielen, stort je dan vooral gelijk op de pagina voor de gratis inschrijving.

Funkyfish website

Duidelijk is dat er een blog is waar dating-adviezen worden gegeven. Ook wordt de doelstelling geformuleerd, en uitgelegd wat FunkyFish precies is. De site behoort niet tot een specifieke kerkstroming en valt te bestempelen als oecumenisch. 

Doelgroep

Ben jij christen? Romantisch en sociaal ingesteld? En op zoek naar een relatie? Dan behoor je zeker tot hun doelgroep. Maar ook voor mensen die het leuk vinden om (internationale) christelijke contacten te leggen is de community een prima optie.

FunkyFish richt zich niet alleen op Nederlandse christelijke singles; ook uit België zijn er veel leden. Bovendien is de site ook Engelstalig en in het Duits te lezen, wat extra internationale bezoekers kan aantrekken. En dat is leuk!

Dat klinkt misschien raar, maar het is goed om te beseffen dat je via FunkyFish in aanraking kunt komen met mensen die je anders misschien niet zo snel tegen zou komen, bijvoorbeeld omdat ze aan de andere kant van het land of ene heel ander land wonen. Om die reden is het leuk om toch via internet met gelijkgestemden te kunnen praten.

Opmerkelijk is de man/vrouw verhouding. Op de meeste datingsites zijn er meer mannen dan vrouwen te vinden, terwijl hier de meerderheid van de leden vrouw is. Ook kun je zien hoe veel leden er op dit moment online zijn en hoeveel procent van de leden echt single is. De christelijke singles komen uit allerlei kerkelijke gemeenten, op dat gebied is iedereen welkom.

Grappig is de mogelijkheid om kerken toe te voegen. Je kunt daarmee aangeven van welke kerk je lid bent, zodat anderen dat ook direct kunnen zien.

Funkyfish Activiteiten

Er worden erg veel uitjes en evenementen georganiseerd door leden van FunkyFish, wat ook aangeeft dat het een leuke, actieve community is. Ook organiseert Funkyfish reizen. Blijf op de hoogte door de UIT-agenda van de uitjes & evenementen en reizen te volgen. Lees op deze pagina meer over Christelijke single reizen. Er zijn ook reisorganisaties die (soms christelijke) wandelvakanties aanbieden.

Op de site zelf is er ook nog van alles te doen. Je kunt blogs schrijven, filmpjes plaatsen, er is een chat, een gastenboek op je profiel, je kunt reageren op foto’s, enzovoorts, enzovoorts. FunkyFish noemt zichzelf een ‘Christelijke datingsite en community’, en dat klopt dus zeker ook.

Geen Fakers en niet-commercieel

Als groot voordeel wordt genoemd dat er geen nepprofielen op de site staan; iets waar seculiere datingsites vaak last van hebben. Als nadelen worden genoemd dat er vooral leden uit evangelische en baptistenkring zijn, en minder uit de wat zwaardere geloofsgemeenschappen.

Ook wordt genoemd dat de site totaal niet commercieel overkomt. Eigenlijk draait alles in de eerste plaats om de mensen, en niet om het verdienen van zoveel mogelijk geld. Dat, en de vele andere voordelen van FunkyFish, maken het zeker de moeite waard om een account aan te maken en eens rustig rond te kijken.

Gereformeerd, katholiek of evangelisch, allerlei kerkstromingen zijn vertegenwoordigd op deze christelijke datingsite. Mailen, chatten, daten, bloggen, groepen oprichten, of evenementen organiseren; het kan hier allemaal. Daten en vrienden maken is nog nooit zo fun(ky) geweest!

Aantal Leden

Leuke feature van FunkyFish is dat ze erg open zijn over hun ledenaantallen en -opbouw. Veel datingsites doen hier vaak nogal schimmig over, maar FF plaatst het gewoon op hun voorpagina.

Op moment van schrijven zie ik staan dat FunkyFish ruim 32.600 leden heeft, waarvan iets meer dan de helft vrouw is. Van deze leden geeft 77% aan dat ze single zijn. Dit versterkt het beeld van een christelijke community boven puur een datingsite. Morgen zijn de cijfers die je hier leest al weer verouderd dus check ze vooral zelf.

Ter vergelijking: Opzoeknaarjou.nl heeft op moment van schrijven 4.000 actieve profielen. Van ROOTS Dating zijn sinds de introductie al 20.000 christelijke singles op enig moment lid geweest, en op SamenChristen is dit zelf al 40.000. Die site is al wel wat ouder.

Roots dating banner

Gratis Abonnement

Wil je gratis lid worden en blijven? Geen probleem, dat kan gewoon. Je kunt zelfs 1 berichtje per dag versturen zonder abo, en deelnemen aan community-zaken als bloggen. Je gratis account wordt niet automatisch gestopt als je besluit niet te gaan betalen.

Gratis Account vs. Betaald Abonnement van FunkyFish

Zoals bij de meeste datingsites het geval is biedt het betaald lidmaatschap een hoop voordelen ten opzichte van het gratis lidmaatschap. Vaak is het lastig echt goed van een site gebruik te maken met alleen een gratis account. Zo kun je zonder te betalen vaak geen berichten versturen. Bij FunkyFish kan dit wel, maar wel slechts één per dag.

We hebben de gratis en betaalde functies van FunkyFish voor je op een rijtje gezet:

FunctieGratis LidmaatschapBetaald Lidmaatschap
Berichten versturen
Inbox en outbox zien
Chatten
Bepalen wie jou mag berichten
Bloggen✅ wekelijks✅ dagelijks
Mail-alert met mogelijke matches✅ maandelijks✅ wekelijks
Fotoalbum
Fotoalbum bekijken
Instant e-mail-alert bij nieuw bericht
Favoriete profielen bijhouden
Interesse-groepen oprichten
Gastenboek
Activiteiten organiseren
Bezoekersgeschiedenis kunnen inzien
Anoniem profielen bekijken

Kosten Funkyfish

Deze christelijke datingsite heeft drie verschillende abonnementsvormen. Voorheen waren dit er 4, maar het abonnement voor 6 maanden bestaat niet meer. De prijzen zijn als volgt:

LooptijdTotale KostenGemiddeld per Maand
1 maand€ 9,95
3 maanden€ 19,50€ 6,50
1 jaar€ 29,50 € 2,46

Een jaarabonnement is dus het meest voordelig. Sowieso is dit een erg goedkope datingsite, zelfs in vergelijking met het ook niet dure SamenChristen en Opzoeknaarjou.

Dating App

Ja, FunkyFish heeft een app, maar alleen voor Android-gebruikers. Je kunt de app downloaden in de Google Play Store. iPhone bezitters zullen het met de mobiele versie van de website moeten doen, of moeten overstappen 😉

samen christen banner

Contact Informatie

FunkyFish B.V.
Hoge Naarderweg 8
1217 AE Hilversum
E-mail Adres: geen, gebruik het contactformulier op de website
Website: www.funkyfish.nl
Telefoonnummer: geen bekend
KVK-nummer: 32120414

Telefonisch contact met Funkyfish is alleen mogelijk voor zakelijke doeleinden.

Klantenservice

Niet telefonisch te bereiken, maar dus wel via het contactformulier. Wellicht dat je vraag wordt beantwoord door de FAQ. Helaas moet je wel al een account hebben om de FAQ / Veelgestelde vragen te kunnen lezen.

Opzeggen / Account Verwijderen

Om je account te verwijderen, dien je de volgende stappen door te lopen:

 • Log in bij Funky Fish op de homepagina.
 • Ga vervolgens naar je profiel en kies voor de mogelijkheid om je registratie te beëindigen. That’s it.
 • Wanneer je uitschrijving is voltooid, ontvang je via je mail-adres een bevestiging. Las je je bevestiging binnen hebt ben je uitgeschreven.

Succesverhalen

Zoals wel meer datingsites heeft ook FunkyFish een sectie met Succesverhalen op de website staan. Je vindt deze hier. In tegenstelling tot veel andere sites zijn dit geen korte quotes, maar daadwerkelijke ‘verhalen’, soms inclusief trouwfoto, zoals dit succesverhaal.

Na bijna 20 jaar kunnen wij met zekerheid zeggen dat God FF zegent. Velen hebben hier nieuwe vrienden gemaakt, een duurzame partner getroffen of hun geloof hervonden

Ervaringen met Funkyfish

Reviews en ervaringen met christelijke datingsites zijn altijd zeer welkom, zo ook voor Funykfish. Iets te melden over deze datingsite? Laat het ons weten en mits van toegevoegde waarde wordt je reactie geplaatst op onze website.

Alternatieve Christelijke Datingsites

Toch niet helemaal overtuigd geraakt van FunkyFish.nl? Verschillende christelijke datingsites vergelijken is altijd een goed idee. Lees ook onze reviews over Opzoeknaarjou.nl, Christelijk Daten en Roots Dating, een relatief nieuwe datingsite. Zijn ook algemene niet-christelijke sites een optie voor je? Lees dan deze pagina.

16 gedachten over “Funkyfish”

 1. Wat een tijd verspilling
  . Geen enkele foto word goedgekeurd en ze voldeden alle aan de voorwaarden. Zeker 10 pogingen gedaan. Juiste bestand, netjes niet sexy, duidelijk etc. Afgekeurd, afgekeurd, afgekeurd. Text krijg je niet gewijzigd, zeer nette mail voor hulp word niet beantwoord en dan ineens profiel geblokkeerd.

  Dan niet hoor.
  De mails die je ontvangt kan je niet eens lezen omdat je geen profielfoto heb. Maar je krijgt er ook geen op. 😂.

  Beantwoorden
 2. Niet zo’n mooie site maar voor de rest wel een hoop vissen! 😉 Heb er als eind 20~ begin 30-jarige man de afgelopen jaren veel dates mee gehad. De reactie van vrouwen over rare mannen die op seks uit zijn heb ik ook wel gehoord (van m’n dates), maar goed, je moet het kaf van het koren scheiden. Het mooie aan FunkyFish is het grote aanbod, tegelijk moet je dan wel goed filteren. Helaas zijn ze daarin wat minder selectief geworden, vroeger filterde ik op uiterlijke kenmerken (ben een man, of niet soms 😛 ) maar dat kan nu helaas minder… Laatste keer dat ik erop zat was 2 jaar geleden ofzo. Qua redactie werkt het wat minder, maar goed ze worden gerund door vrijwilligers, dus wat wil je. Kost ook niet veel dus ja niet zeuren dan. Mijn ervaring is wel dat als je net nieuw bent je views heel hoog zijn, wacht je wat langer dan is het nieuwtje eraf en is het lastig om goede dates te krijgen. Dus mijn tactiek was vaak een profiel aanmaken voor een paar maanden en dan weer te stoppen of het slapend aan te houden.

  Wat betreft mensen die het over een foto hebben die geweigerd wordt, eerlijk gezegd als je hele slechte foto’s hebt of je ziet er niet verzorgd uit is het vrij logisch dat je geen dates krijgt. Datingsites werken met een eerste indruk, nog meer dan in het echt. En daarin moet je met je tijd meegaan… Hoe vaak ik niet dames datete die in real life toch echt niet overeenkwamen met hun foto’s, tja afknapper, dan blijft het bij 1 date.
  Ook de meerderheid van de dames die “stuur een berichtje als je meer wilt weten” op hun profiel hebben staan. Als ik niks interessants lees ga ik al helemaal niet doorvragen, dus vind je het gek dat je dan geen dates krijgt?! Tot zover mijn frustraties, mensen zouden zich moeten verdiepen in daten, dan zouden je een hoop teleurstellingen – die ik wel gehad heb – bespaard kunnen blijven.

  Beantwoorden
 3. Na een jaar maar weer eens aangemeld.

  13 profielen in een straal van 50 km., leeftijd tussen 55 en 65 jaar. Daarvan slechts 3 nieuwe vergeleken bij een jaar geleden.

  150 km afstand geeft ongeveer 30 profielen, waarvan 4 nieuwe vergeleken bij een jaar geleden.

  Veel ook niet meer online inmiddels.

  Denk dat je op deze site als 50 plusser erg weinig kans maakt, met zo weinig aanbod.

  Beantwoorden
  • 50 plussers worden hier actief geweerd, navraag levert standaard geen reactie op, typisch zo’n site waar de Moraal ridders de scepter zwaaien en nog nooit kennis hebben genomen van de boodschap die de Bijbel ons vertelt

   Beantwoorden
   • Ik wilde mij inschrijven. Tot ik deze reactie lees… iemand die hier refereert naar Imago Dei wordt door een ander, zie zich blijkbaar ook christen vindt – voor “ bekrompen” uitgemaakt.
    Er is dan idd geen verschil tussen deze site en een willekeurige datingsite zoals tinder etc
    En God schiep de mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem; man en vrouw schiep Hij ze.
    (Genesis 1:26-27,

    Beantwoorden
 4. Deze site is een drama!
  -onbeschofte mensen
  -veel mannen die seks willen
  -nepprofielen, mogelijk medewerkers van de site met wie je chat
  -vrouwonvriendelijk
  -redactie reageert niet bij calamiteiten
  -geen zoekmachine voor gratis leden, dit is wel mogelijk bij een aantal andere Christelijke datingsites
  -betaal vooral niet want je wordt belazerd, na een maand lid geweest was ik het beu.
  -niet voor hogeropgeleiden

  Beantwoorden
  • Opmerking 1, 2 en 4 zijn persoonlijk, dus kan ik niet reageren, de opmerkingen over Nepprofiel, gebrek aan reacties van beheerders en het gebrek aan zoekmachines zijn onzin

   Beantwoorden
 5. Ik ben erg teleurgesteld in deze site.
  Veel vrouw onvriendelijke mannen op de site met perverse uitspraken. meiden uit mijn omgeving hebben ongeveer dezelfde negatieve ervaringen gehad. Let op wanneer je betaald hebt, je krijgt het geld niet weer terug na een fantsoenlijke overleg met de redactie!

  Beantwoorden
 6. Zag een keer een foto van een vrouw van 20 jaar jonger die ergens een lekker ontbijt aan het nuttigen was, een stokbrood gezond en een glas sap. Ik stuurde een mailtje naar haar, met de tekst “dat ziet er lekker uit”, krijg ik een paar uur later een waarschuwing, dat als ik nog een keer zo’n mailtje stuur ik word verwijderd.

  Load ik een foto op, is ie goed, verander ik de foto, is ie niet goed, load ik die eerste foto op, is die weer niet goed.

  Stel je een vraag, krijg je geen antwoord op de vraag, maar zeggen ze ‘staat bij vragen’. Terwijl het er niet staat.

  Bovendien reageert niemand op je berichten, waarschijnlijk komt dat doordat er maar weinig serieuze profielen zijn. Altijd dezelfde mensen online, verder is het een slapende bedoeling, tja, dan kan iedereen roepen dat ze de grootste zijn.

  Kortom: een afrader. Beter een kleinere site, heb je waar voor je geld.

  Beantwoorden
 7. FunkyFish (FF) is inderdaad een “vervelende” website. Foto’s worden om de gekste redenen niet geaccepteerd . Ze worden zelfs na een lange periode in gebruik te zijn geweest, opeens door FF van je profiel verwijderd. Als je dan je foto weer probeert up te loaden, word je compleet geblokkeerd en heb je geen toegang meer tot je profiel. Als je dan een klacht indient, krijg je te horen dat ze hun “beleid” ten aanzien van foto’s hebben gewijzigd en dat daarom jouw al lang in gebruik zijnde foto toch opeens niet meer aan de (minutieuze) criteria voldoet. Terwijl er vele, vele soortgelijke foto’s van andere leden op FF te zien blijven.

  Op (andere) vragen wordt niet of niet afdoende geantwoord (FF biedt geen oplossing). Dit doet FF ook gewoon met betalende leden. Ze behandelen je niet beter als je een betalend lid bent.

  Ook interessant is het volgende: FF vroeg zich vorig jaar ook zelf af waarom er op de site van FF relatief meer personen actief zijn die alleen geïnteresseerd zijn in sexuele contacten, meer dan op andere christelijke datingsites. Tsja, die mensen heb je natuurlijk altijd. Maar als ze dan meer prominent op jouw datingsite aanwezig zijn, heeft dat met jezelf te maken. Met de naam “funky” probeert FF duidelijk te maken dat ze “funkier” zijn dan de andere – in hun ogen – saaie christelijke datingsites. Men zet zich dus af tegen de andere christelijke datingsites, Dan trek je automatisch lieden aan die hopen dat de leden van FF ook wat “funkier” zijn op sexueel gebied. Erg dom dat FF dat zelf niet begrijpt.

  Onlangs klaagde FF op haar site dat haar medewerkers vaak onheus worden bejegend door de leden. Maar als je je zelf niet kunt gedragen tegenover de leden (inconsistent beleid tav foto’s, verwijderen van lang in gebruik zijnde foto’s, blokkeren van leden, niet reageren op vragen/problemen etc.), kun je toch geen zelfbeklag gaan aanheffen? Het team dat achter FF zit, is wereldvreemd en hanteert geen fatsoenlijke omgangsvormen.

  Beantwoorden
 8. Wat een gare ”dating”site is Funky Fish, zeg, BAH!

  Eind 2018 heb ik een leuk, fris profiel aangemaakt met foto en een leuke lap tekst naar waar ik op zoek ben. Eerst de kat uit de boom kijken en dus begonnen met een leuke basisprofiel.

  Geleidelijk en medio november heb ik toch gekozen voor een Goudvis (betaald abonnement) aangezien ik TOEN ineens heel veel berichtjes kreeg, en bij zodra ik een Goudvis had, bleven berichtjes uit en was men ineens op zoek naar seksueel contact i.p.v. een relatie. Funky Fish is dus zeker niet christelijk, al beweert men wel zo!

  Enfin, ik dus millioenen berichtjes sturen naar dames van alle leeftijden van 22 tot 40, maar nee hoor, niemand die maar ook één klein berichtje terugstuurt, en dat terwijl men ”Goudvis” is waar ik een berichtje naar stuur.

  Oké, leuk en aardig en misschien één leuke dame van in de 40 die lekker spontaan is en waarmee ik fijne contact mee hield tot op de dag van vandaag. Dus zoeken, zoeken, zoeken, schrijven, schrijven, schrijven en maar niets (!!!) ontvangen!

  Boos en wel -en door mijn aankomende drukke tentamenweken – heb ik toen besloten om even rust te nemen en geen Goudvis te worden. Per ongeluk heb ik mijn profiel opgewaardeerd naar Goudvis en naar aanleiding daarvan ik toen Funky Fish verzocht mijn Goudvis stop te zetten, die dag zelf op de 19e, en gezegd dat het een stomme misvatting was en ik dus ook niets heb aan een Goudvis aangezien ik even rust wil en elders mijn date zal zoeken bij de café, etc, en mocht dat niet gaan, dat ik dan later terug zal komen voor een Goudvis en het te heroverwegen. Dus in de tussentijd heb ik wel een terechte en tevens zeer beschaafde tekst neergezet in mijn profiel en gezegd: ”dat ik het raar vind dat vrouwen helemaal niet reageren, of alleen op seksueel gebied”.

  Geheel toevallig nadat ik dit naar hen mailde en kritiek uitte op mijn profiel, vrijheid van meningsuiting (!), werd de wereld te klein en blokkeerde Funky Fish mijn profiel. Sedertdien is mijn profiel dus verdorie geblokkeerd en heb ik naar aanleiding daarvan vragen gestuurd, maar GEEN één die op mijn vragen en klachten reageert, dus nu vernomen hier een grote beklag van te maken en mensen: zoekt elders uw vriendin of vriend, want Funky Fish is FAKE! Funky Fake beter gezegd! Ridicuul en een gotspe dat Funky Fish zo arrogant kan zijn en mijn nog lopende Goudvis account geblokkeerd heeft.

  Ik eis mijn 9.95 die ik voor niets betaald heb en dat mijn profiel verwijderd moet worden, ik laat mij niet bedonderen door een zogenoemde ”groot datingplatform” met niemand achter de pc’s die fatsoenlijk en binnen 2, 3 dagen inhoudelijk kan reageren!

  Sterke punten:
  Dat de site er hoe dan ook gestructureerd en fris uit ziet.

  Zwakke punten:
  1). NIET christelijk;
  2). Vrouwen zijn vaak fake robots en sturen enkel bericht zodra je geen Goudvis bent, zodat je het wordt en vervolgens je negeren!
  3). Vrouwen willen, als ze met je in gesprek geraken, alleen maar (porno) seks;
  4). Je mag kennelijk geen normaal beschaafde kritiek uitten;
  5). Je wordt, als échte profiel, zonder enig pardon geblokkeerd;
  6). Funky Fish reageert TOTAAL niet op berichtjes en klachten;
  7). Een medewerker van de ”service” contact center stuurt een onduidelijk bericht en negeert je daarna suf!
  8). Je krijgt als man (zelfs als vrouw heb ik me laten vertellen) NOOIT een bericht, ook al pas je van alles aan!!!
  9). Funky Fish is niet gelovig, ondanks dat men zogenaamd ”christelijk” is;
  10). Vrouwen eisen te veel en verwachten de ”prins op het witte paard”.
  11). Herroeping is na een begane fout ineens niet mogelijk.
  12). Liever elders daten, je verspilt je tijd en geld voor niets, een illusie;
  13). Geen chat mogelijkheid, want je krijgt toch nooit antwoord!!!!!

  Beantwoorden
 9. Dat ze niet heel commercieel zijn spreek ik graag tegen, omdat je maar 1 berichtje mag sturen per dag als je niet betaalt. Berichtjes sturen zijn juist de hele kern van een dating website als je het mij vraagt, maar aangezien het verder totaal niet duur is, maakt mij dat verder niets uit 🙂

  Erg leuk vind ik de website omdat je als ‘fish’ meer op iemands profielbeschrijving let dan op foto, ook omdat de meeste mensen maar één erop hebben staan. Verder is het natuurlijk een hele eer om een berichtje te krijgen van iemand die er maar één te besteden heeft per dag!

  Ik raad deze website vooral aan als je inderdaad aanbod zoekt tot de 40/50 jaar. Veel jonge mensen en ook veel aanbod uit de evangelische/baptisten/gereformeerde/PKN hoek. Zeker een groot voordeel dat er veel vrouwen zijn en voldoende nieuwe opties elke week.

  Beantwoorden
 10. Veel aanbod tot 40 jaar.

  Heb je een leeftijd die daar boven is, dan zou ik het niet aanraden, om betaald lid te worden !

  Reacties op een schrijven zijn helaas ook minimaal bij die leeftijd.
  Terwijl ik meer omgangsvormen had verwacht van een christen of die zich zo noemt.

  Aanbod PKN leden is minimaal
  Ben je daarnaar gericht op zoek, sla deze site dan over. (zeker voor betaald lid)

  Positieve dingen.

  GRATIS GEBRUIK VAN bijna alles. En dat is UNIEK en is BLIJVEND
  (foto plaatsen is hiervoor wel verplicht)

  Regelmatig word er door leden een activiteit georganiseerd.
  Als je betaald lid bent, kun je dat ook zelf gaan organiseren.

  Lay out site is heel duidelijk helder.
  De site is snel en vragen worden heel snel beantwoord.

  Beantwoorden

Plaats een reactie