ChristelijkContact

Update: ChrsitelijkContact.nl was al ‘erg rustig’ en blijkt nu helemaal gestopt te zijn. Alternatieven zijn SamenChristen en Opzoeknaarjou.nl

Onderstaande is niet langer actueel maar blijft nog een tijde online als archiefmateriaal:

ChristelijkContact is naar eigen zeggen al twaalf jaar dé christelijke contactpagina van Nederland. Ze zijn daarmee de oudste datingsite die zich richt op de christelijke doelgroep, net als ROOTS Dating.

Het opmerkelijke aan Christelijk Contact is echter dat je geheel gratis en vrijblijvend een account aan kunt maken op de website. Je betaalt in tegenstelling tot andere christelijke datingsites helemaal niets voor een lidmaatschap en het versturen van berichten, virtuele knuffels of foto’s is geheel gratis. Wel biedt Christelijk Contact aan om één van de drie goede doelen te steunen op hun website, maar dit is geen verplichting.

Erg rustige christelijke dating site

Naar eigen zeggen heeft Christelijk Contact zo’n 3.000 leden. Of dat daadwerkelijk zo is, is onbekend. Voor een website die twaalf jaar bestaat is het niet heel veel, maar misschien vinden leden snel een partner en verlaten ze de site.

christelijkcontact

Wanneer we een simpele zoekopdracht op de website uitvoeren, zien we dat er een boel niet actieve leden aanwezig zijn. Helaas verkleint dat de opties voor degene die serieus op zoek is naar een partner, maar om het positief uit te drukken: één profiel kan al voldoende zijn.

Die rust vinden we over de hele site terug. Het moge duidelijk zijn dat de website zeker niet drukbezocht is en dat aantal van 3.000 leden best eens kan kloppen. Ondanks het kleine ledenaantal hanteer christelijkcontact.nl geen strict toelatingsbeleid; elke christen is welkom, lezen we. Andere datingsites voor christenen zijn samenchristen.nl en opzoeknaarjou.nl

Wat vinden de leden ervan? Ervaringen

De leden van Christelijk Contact lijken vooral onze ervaring te onderstrepen: het is er erg rustig. Er zijn wel leden actief, maar het zijn er niet veel. Bovendien zijn de meeste leden op zoek naar vriendschappen en het hebben van contact met andere christelijke singles, en niet direct voor het daten of het op zoek zijn naar een levenspartner.

Eindoordeel christelijkcontact.nl

Christelijk Contact lijkt een website te zijn met een kleine actieve basis. Toch hoeft dat zeker geen nadeel te zijn. Op kleine datingsites heerst vaak een gemoedelijke sfeer waar het veel meer om de persoon draait dan om hoe je er uit ziet – overigens is dat op de meeste christelijke datingsites toch al het geval. Het maken van een profiel op Christelijk Contact is geheel gratis en daarom verdient het wat ons betreft zeker een kans.

Mocht je echter op zoek zijn naar een date op korte termijn, dan zijn er sites waar je waarschijnlijk meer geluk zal hebben. Voor de volhouder lijkt ChristelijkContact echter een prima platform te zijn.

Ervaringen met Christelijkcontact.nl

Gezien het kleine ledenaantal zijn we erg benieuwd naar de mening van daters die ervaring hebben met deze christelijke datingsite. Krijg je veel respons op je profiel? Hoe werkt het knuffel-systeem en heb je veel dates gehad via deze site? We vernemen het graag.

Alternatieven voor Christelijk Contact

Lees ook eens onze reviews over Crosspoint.net, een christelijke datingsite die al erg lang bestaat. Of FunkyFish.nl, een grote christelijke community met leden uit de gehele Benelux en Duitsland. Een andere Nederlandse site is ChristianMatch.