Dating Tips

Of u zich nu inschrijft bij een christelijke of algemene datingsite: onderstaande dating tips met betrekking tot online (christelijke) dating zijn op elke site van toepassing. We geven u graag advies hoe u uw periode op een datingsite zo succesvol mogelijk kunt invullen. We beginnen met de belangrijkste tip die we kunnen geven:

Wees voorzichtig met uw persoonlijke gegevens

De meeste leden van datingsites zijn er met hetzelfde doel als u: nieuwe mensen leren kennen en hopelijk een vaste partner vinden. Besef echter wel dat er ook een klein deel is dat kwade bedoelingen heeft. Wees daarom altijd uitermate voorzichtig met het verstrekken van privégegevens. Geef uw telefoonnummer pas als u eerst uitgebreid met iemand hebt geschreven, en geef uw woonadres pas als u iemand in het echt hebt ontmoet.

Geef uiteraard nooit informatie weg die alleen voor u bedoeld is, zoals uw rekeningnummer, burgerservicenummer en dat soort zaken. Op veel datingsites is een kleine groep scammers (oplichters) actief die proberen uw persoonlijke informatie te achterhalen. Deze kunnen ze verkopen aan bedrijven. Ook zijn er soms mensen die u onder valse voorwendselen geld proberen af te troggelen. Veel van hen zijn gene Nederlanders; een slecht gespeld berichtje kan dus een goede waarschuwing zijn.

Maak een bewuste keuze voor een bepaalde datingsite

Er zijn veel datingsite voor christelijke singles, maar probeert te bedenken op welke site uw kansen het grootst zijn. Bent u specifiek op zoek naar een hoger opgeleide partner? Overweeg dan een gratis inschrijving bij een datingsite voor hoger opgeleiden (lees hier meer over). Word u graag geholpen bij het vinden van geschikte partners en ervaart u het als prettig als dit aan de hand van een matchingsysteem gebeurt? Probeer dan een datingsite met een online persoonlijkheidstest. Als u een site zoekt waar alleen gelovigen actief zijn en dus geen plaats is voor agnosten en atheïsten raden we u opzoeknaarjou.nl aan.

Wees compleet bij het invullen van uw profiel

Een van de belangrijkste dating tips voor op een christelijke datingsite: U vindt het zelf vast ook prettig als u op een profiel van een ander single zo veel mogelijk over deze persoon te weten komt. Andersom geldt dit natuurlijk ook; probeer daarom u profiel zo volledig mogelijk samen te stellen. Vul alle gevraagde gegevens in (wees altijd eerlijk!), zoals leeftijd, burgerlijke staat, lichaamslengte, kleur ogen et cetera. Vaak zijn er ook open tekstvelden aanwezig waar u een uitgebreide tekst voer u zelf en naar wie u op zoek bent kunt schrijven. Maak hier ook gebruik van. Hoe meer informatie u over u zelf geeft, hoe groter de kans dat u meerdere reacties krijgt. Mensen vinden het namelijk prettig te weten met wie ze van doen hebben.

Verder is het een goed idee om uw liefhebberijen en bezigheden aan te geven. uw hobby’s zeggen namelijk een en ander over hoe u in het leven staat. Daarbij is het voor een partner belangrijk om te weten waar u, als u eenmaal samen bent, veel tijd aan wilt besteden. Nog een advies: probeer dingen die binnenshuis en buitenshuis te verzinnen die u graag doet. Weinig mensen zijn op zoek naar een huismus, maar vaak ook niet naar iemand die steeds de hort op is of al dan niet samen weg wil.

Foto’s plaatsen

Profielen zonder foto krijgen over het algemeen nauwelijks reacties. Upload dus altijd een foto, bij voorkeur eentje waar u als “uzelf” op staat. Kies dus bijvoorbeeld geen foto waar u een net pak draagt als u dit in het dagelijks leven nooit draagt. Veel datingsites bieden de mogelijkheid meerdere foto’s toe te voegen; maak hier gebruik van. Vermijd foto’s waar u weinig keren op aan heeft, of foto’s waar u minder fraai op staat.

Meer Dating Tips zijn welkom

Hopelijk heeft u iets aan deze adviezen gehad. We wensen u veel succes met uw online dating avontuur. Op deze website staat meer info over sites die zich niet op 1 publiek richten. Uw reacties zijn uiteraard meer dan welkom. Heeft u zelfs nog goede dating tips met betrekking tot christelijke dating? Laat ze voor ons achter en help andere bezoekers met hun keuze.

Voor de Vlaamse bezoekers: op datewebsites.be vindt u onder meer een overzicht van religieuze datingsites en dating tips en adviezen voor gewone relatiesites.

1 gedachte over “Dating Tips”

 1. Beste heer/mevrouw,

  Ik heb een persoonlijke vraag waar ik mee worstel.
  15 februari een dag na valentijnsdag heb ik een leuke jongedame ontmoet.
  We hebben elkaars gegevens uitgewisseld en de volgende dag raakten wij aan de praat op de app.
  Ik kwam er snel achter dat zij ook christen is en dat gaf mij een geruststellend gevoel.

  We hebben elke dag gesproken met leuke en lange berichten met vragen over elkaar.
  Ze toonde ook interesse in mij als persoon en we spraken ook over ons geloof, wat ik heel mooi vind.

  Maar sinds afgelopen zaterdag had ik haar gebeld en we spraken elkaar heel kort omdat de verbinding heel slecht was. Ze zou me later bellen wat ze niet had gedaan maar had wel netjes aangegeven dat ze bij haar kerk was en beter was dat ze de volgende dag zou bellen. Verder was er niks aan de hand en we hebben elkaar welterusten gewenst.

  Vanaf vandaag heb ik nog steeds niks gehoord en ik vraag me af of ik achter haar aan moet gaan en gewoon moet afwachten?
  Want ik wil niet pusherig overkomen. Maar ik wil haar ook niet laten denken dat ik geen interesse heb want ik ben wel geïnteresseerd in haar.
  Ze is een leuke dame en heeft een grote liefde voor Jezus wat ik heel erg aantrekkelijk vind aan haar.

  Hebben jullie advies voor mij wat ik hiermee moet doen?

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,

  Juan

  Beantwoorden

Plaats een reactie